| | |

Meze-vartaat ja helppo sipulidippi

Yhteistyössä Palirria

Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Katse kääntyy väistämättä kohti uutta vuotta, alkavan vuoden vastaanottamista. Vuodenvaihteen tai loppiaisen tarjoiluissa voi aivan hyvin vähän oikaista ilman mausta tinkimistä. Suunnittelin yhteistyössä Palirrian kanssa Meze-vartaat ja sipulidipin, jotka saa tehtyä hetkessä vaikka yllätysvieraille. Kuplivaa laseihin ja uuden vuoden tarjottavat ovat valmiina. Postauksen lopussa on myös arvonta – kurkkaa!

Suupalan kokoiset pikkuruoat ovat ehdottomasti suosikkejani, se tuskin tulee yllätyksenä edes hieman Kokkipottilan ruokaseikkailuja seuranneille. Aika usein tarjoan suupaloja myös vieraille joko ruoanlaittoruoaksi tai alkupalaksi. Jos pikkuruoat syntyvät nopeasti, kuten nämä vartaat, on ne mainio tarjottava pääruokanakin. Määrällisesti tarjottavaa vain tulee tietysti olla enemmän.

Vain viininlehtikääryleet olivat minulle Palirrian tuotteista entuudestaan tuttuja (viininlehtikääryleet ovat heikko kohtani, todella heikko kohtani). Jättipavut tomaattikastikkeessa ja My Greek Meze -tuotteet eli kuminamaustetut kikherneet sekä jättipavun vinaigrette-marinadissa yllättivät maukkaudellaan. Kaikki tuotteet ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan: purkki auki ja ääntä kohti. Joskus sellaiselle kokkailulle on todellakin paikkansa.

Vartaisiin pujotin puolitettuja viininlehtikääryleitä, jättipapuja tomaattikastikkeessa sekä raikasta, leikattavaa ricottaa (Filos). Väliin vähän tuoretta basilikaa, myös kirsikkatomaatit sopisivat vartaisiin hyvin. Tomaattisiin jättipapuihin saa vaihtelua ripsauttamalla joukkoon hieman kanelia ja vinaigrette-papuihin, jotka tarjosin sellaisenaan, voi murskata joukkoon vaikka valkosipulia tai tuunata papuja persiljasilpulla. Kannattaa kokeilla myös munakoisoa, lihapullia tai okraa, jotka kaikki ovat maukkaassa tomaattikastikkeessa.

Niin, ja se maailman helpoin sipulidippi. Vieraat kysyivät minulta pikkujouluissa dippiin reseptiä, eivätkä uskoneet, kun kerroin sen syntyvän yksinkertaisesti soseuttamalla purkillisen stifado-sipuleita tehosekoittimessa. Jos olet valkosipulin ystävä, voit laittaa joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Dippi tai tahna sopii hyvin kasviksille, meze-vartaille tai levitteeksi leivälle.Lisää meze-reseptejä löydät Palirrian sivuilta.

 

 

Arvonta

Paketillinen meze-tuotteita voi pian olla myös sinun ruokapöydässäsi. Kerro kommenttilootassa viimeistään 3.1.2017, mikä Palirrian tuotteista sinua kiinnostaa eniten tai mitä tuotetta haluaisit päästä maistamaan. Kommentoineiden kesken arvotaan muhkea tuotepaketti. Arvonnan säännöt löydät linkin takaa. 

 

 

 

Reseptit

Meze-vartaat

1 prk viininlehtikääryleitä (Parillia)

1 prk jättipapuja tomaattikastikkeessa (Parillia)

1 pkt ricotta-juustoa (Filos)

tuoretta basilikaa

(kirsikkatomaatteja)

Puolita viininlehtikääryleet ja leikkaa ricotta kuutioiksi. Pujottele varrastikkuihin viininlehtikääryleitä, papuja, ricottaa, tuoretta basilikaa sekä halutessasi kirsikkatomaatteja.

_____

Helppo sipulidippi

1 prk Stifado-sipuleja(Palirria)
(1 valkosipulinkynsi)

Soseuta sipulit tehosekoittimessa. Tarjoa dippinä kasviksille, kastikkeena meze-vartaille tai levitteenä leivälle.

_____

Yhteistyössä Palirria