Paahdetut chili-kaffirlimetti -mantelit
JOULUKALENTERIN 12. LUUKKU
Kulhollinen pieni ja suolaista syötävää sopivasti käden ulottuvilla. Villasukat jalassa ja kädessä hyvä kirja tai syksyn vauhdissa lukematta jäänyt ruokalehti. Niitä hetkiä odotan eniten pian alkavalta lomalta.
Chili ja kaffirlimetti antavat manteleille sopivasti hehkua, jota talven pimeydessä kaipaa. Myös viime vuoden joulukalenterissa olleet garam masala -mantelitkannattaa muistaa.
Resepti
Paahdetut chili-kaffirlimettimantelit
2 1/2 dl manteleita
2 rkl mietoa öljyä
3–4 kaffirlimetin lehteä (tuore/pakaste tai kuivattu)
1 tuore chili (tai maun mukaan)
suolaa
Kuumenna öljyä pannulla ja lisää silputut mausteet. Anna mausteiden aueta keskilämmöllä parisen minuuttia. Lisää mantelit ja pyörittele seosta muutama minuutti, jotta mantelit hieman paahtuvat. Mausta suolalla.
_____