| | | | |

Siemennäkkäri purkissa – helppo lahjavinkki

Tämä on helppo ja nopea lahjavinkki, joka sopii muistamiseksi naapureille, opettajalle tai kummille. 

Usein arjen hulinassa tuliaiset kyläpaikkaan tai pienet joulumuistamiset jäävät viime tippaan. Osuinko oikeaan? Täällä on ainakin käsi pystyssä. Tämä vinkki on minulle ja sinulle. Helppo ja nopea lahjavinkki sopii vietäväksi ystäville, naapureille, anopille tai opettajalle.

Kun sanon, että tämä on helppo ja nopea lahjavinkki, tiedän mistä puhun.  Olen tehtaillut monena vuonna siemennäkkäripurkkeja kymmeniä pieniksi joulumuistamisiksi, eikä hommaan mene kuin tunti tai pari. 

Siemennäkkärini on valloittanut kymmeniä ihmisiä maukkaudellaan ja rapeudellaan. Alunperin resepti on Suupaloja-kirjastani, jossa valmis näkkäri tarjoillaan tyrmäävän hyvän punajuuri-cashewpähkinätahnan kanssa. Mutta siemennäkkäri on ihanaa siltäänkin tai voilla viimeisteltynä.

Näin teet ihanan herkkulahjan

tarvitset

  • 3 dl lasipurkki
  • 3/4 dl vehnäjauhoja (tai maissijauhoja)
  • 3/4 dl ruisjauhoja (tai tattarijauhoja)
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä


lisäksi 

  • kirjoita purkin mukana annettavaan lappuun: ”Sekoita purkin ainekset kulhossa. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja 2 dl vettä. Sekoita ja anna tekeytyä noin viisi minuuttia. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 150–160 -asteisessa uunissa 35–45 minuuttia eli kunnes näkkäri on rapeaa.”

Laita puhtaaseen purkkiin ainekset kerroksittain. Painele kerroksia esimerkiksi lusikalla, jotta kerrokset pysyvät paremmin näkyvissä. Sulje purkki ja koristele se haluamallasi tavalla. Liitä mukaan yllä oleva näkkäriohje.

_____