| | |

Sienisalaatti

Sienisalaatti on helppo ja perinteinen, useimmiten säilötyistä rouskuista valmistettu salaatti. Klassikko, joka sopii jouluun ja juhannukseen!

Sienisalaatti on klassikko, joka valmistuu kolmesta ainesosasta.

Kuvassa sienisalaatti on vaaleassa aaltoilevareunaisessa kulhossa. Kulho on pyöreän puualustan päällä. Kuvan tausta on petroolinvärinen ja oikeassa laidassa on epätarkkana kultaisia heiniä.

Sienisalaatti on herkku, joka kuuluu aina joulupöytäämme – ja aika monesti muuhunkin juhlakattaukseen. Joskus sekasienistä valmistettu salaatti kohottaa arjenkin juhlaksi. Sieniä säilötään syksyllä aivan erityisesti joulua ajatellen, ja edellisen vuoden sienistä säästetään aina purkki tai pari siltä varalta, että seuraava sienivuosi on erityisen huono.

Vaikka rakastan reseptien muokkaamista ja tuunaamista, ei perinteiseen sienisalaattiin ole mitään tarvetta koskea. Se on täydellistä juuri näin, kaikessa yksinkertaisuudessaan: suolasieniä, sipulia ja kermaa. Ei muuta. 

Testaa myös nämä joulun klassikkoreseptit:

Sienisalaatti

Sienisalaatti valmistuu kolmesta raaka-aineesta. Helppoa ja herkullista!
Esivalmistelu15 minutes

Raaka-aineet

  • 200 g suolaisia sekasieniä (esim. rouskuja tai sekasieniä)
  • 1/2 dl keltasipulia tai salottisipulia hienonnettuna
  • 3/4 dl kermaa (esim. kuohukerma tai täyteläinen kasvipohjainen kerma)

Tee näin

  • Liota sienet tarvittaessa kylmässä vedessä. Jos olet umpioinut sienet, voit joutua myös lisäämään suolaa. Luota siis makuaistiisi.
  • Hienonna sienet.
  • Hienonna kuorittu sipuli. Lisää sipulia sienten joukkoon vähitellen ja maistele välillä, jotta saat sienten ja sipulin suhteen sinulle sopivaksi.
  • Lisää joukkoon kerma. Lisää kermaa sen verran, että seos on kosteaa. Pohjalle ei tarvitse kuitenkaan valua kermaa.
  • Anna tekeytyä puolisen tuntia. Sienisalaatin voi hyvin tehdä myös edellisenä päivänä.

Tule inspiroitumaan Pinterestiin! Kokkipottilan sivulla on herkullisia juttuja!