|

Heiße Liebe – maailman helpoin jälkiruoka

Heiße Liebe eli kuuma rakkaus on maailman helpoin jälkiruoka. Se on jälkkäri, joka sopii kaikkiin tilanteisiin romanttisista illallisista lastenjuhliin ja isoista sukuillallisista kaveriporukan illanistujaisiin. Heiße Liebe on myös hyvä vierasvara – jätskiä ja vattuja voi aina pitää pakkasessa.

Kuuma rakkaus on Saksassa ja Italian pohjoisimmissa osissa suosittu jälkkäri. Marraskuisella Italian reissulla söin sitä kahdesti. Näin ystävänpäivän aikoihin se on jo nimensäkin puolesta sopiva herkku ystävyksille tai sydänkäpysille. Viikonloppuna jäätelö ja vatut piiloon pakastimeen ja ystävänpäivänä yllätys on viidessä minuutissa valmis.

Perinteisesti Heiße Liebe tehdään vaniljajäätelöön. Vaniljan ja vadelman yhdistelmä onkin ihan tosi hyvä. Mutta testasin tehdä jälkkärin myös Jymyn lakritsijäätelöön – saksalaiset eivät tiedä saati ymmärrä miten hyvä lakun ja vatun yhdistelmä on.

Katoin jälkkärin Balmuirin laseihin, suosikkeihini, jotka toimivat loistavasti sekä juomalaseina aamiaisella, viinilaseina illallisella että jälkiruokamaljana. Tänään täällä Oulussa iloitaan paikallisesta Balmuirista muuten aivan erityisesti, sillä merkki avaa liikkeen aivan kaupungin ydinkeskustassa. Mahtavaa! Liikkeessä toimii kuulema myös postituspalvelu eli asiakas voi ostaa tuotteen kivijalkamyymälästä ja Balmuir toimittaa paketin ystävälle (tai vaikka omaan kotiosoitteeseen) mihin tahansa maailmassa. Eli liike on vähän kuin kivijalkakaupan ja verkkokaupan yhdistelmä.

Resepti

Heiße Liebe – maailman helpoin jälkiruoka

vanilja- tai lakritsijäätelöä

vadelmia (+ tilkka vettä)

Kaada vadelmat kattilaan. Lisää pieni tilkka vettä. Kiehuta vadelmat. Halutessasi voi tilsiä marjat haarukalla pieneksi.

Annostele jäätelö laseihin. Kaada kuuma vadelmakastike jäätelön päälle vasta pöydässä.

_____

Lasit ja tekstiilit saatu Balmuirilta. Kiitos!