Karpalolemonade – raikas pinkki drinkki

Pinkkiä karpalolemonadea raikkaampaa drinkkiä saa hakea. Tuoreista sitruunoista puristettu mehu saa makeutta sokerisiirapista ja väriä karpalomehusta. Lisäksi tarvitaan vain vettä tai kivennäisvettä. 

Lemonade mielletään helposti kesäjuomaksi ja sehän sopiikin helteisiin kesäpäiviin mitä parhaiten. Mutta aivan yhtä hyvin juoma sopii myös muihin vuodenaikoihin – sitruunoita saa varsin edullisesti ympäri vuoden. Tarjosin karpalolemonadea ystävänpäivänä ihanassa oululaisessa Muoti Privaatissa, jossa järjestimme ystävänpäivähulinat. Dj soitti jazzia, minä tarjosin pinkkiä drinkkiä ja suupaloja ja kevään hehkuva muotikattaus oli parhaimmillaan.

Useampi kävijä kyseli reseptien perään. Syötävien osalta oli helppo vinkata Suupaloja-kirjaan – pienet pannacottapiiraat ja siemennäkkäri sekä muhammara-tahna löytyvät sieltä. Drinkin reseptin lupasin laittaa jakoon myöskin. Tässä se tulee!

Resepti

Karpalolemonade

1 dl sokeria

2 dl vettä

1/2–1 dl karpalomehua (tiiviste)
3 dl tuorepuristettua sitruunamehua (noin kuusi sitruunaa)
7–10 dl vettä tai kivennäisvettä
jääpaloja

(mintunlehtiä tai karpaloita)

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja sekoita, jotta sokeri liukenee. Jäähdytä. Purista sitruunoista mehu ja sekoita mehu sokeriliemeen. Sekoita liemeen myös karpalomehu. Lisää jääkylmää vettä ja tarjoa jäiden kanssa. Koristele mintunlehdillä tai karpaloilla. 

_____