|

Täydelliset lounasleivät kahdella täytteellä

Kaupallisessa yhteistyössä Fazer

Teen töitä kotitoimistossa kolmena arkipäivänä. Rakastan tehdä töitä kotoa käsin: villasukat on jalassa, pyykkikone pyörii ja puhelinpalaverit voi hoitaa vaikka sohvalla pötkötellen. Yksi miinuspuoli kotitoimistossa kuitenkin on. Lounaat ovat aivan luvattoman huonolla tolalla. Siksi innostuin, kun Fazer pyysi minua mukaan kaupalliseen yhteistyöhön juuresleipien tiimoilta. Lisää nopeita ja sopivan kevyitä lounasvaihtoehtoja!

Kaikkein tavallisin lounas on salaatti – suosikkini, eli jäätelölounas, kun ei ole se kaikkein terveellisin vaihtoehto. Parin viikon aikana olen nyt testannut Fazerin juuresleipiä lounaalla joko salaatin täydentäjänä kevyillä täytteillä tai kokonaisena lounaana tuhdimmilla täytteillä. Toimiva konsepti molemmilla tavoilla. Suosikikseni juuresleivistä on noussut uusin leipä, jossa viljojen rinnalla leivonnassa on käytetty reilusti linssejä ja bataattia, käytetystä viljasta 100% on kotimaista kauraa. Muina makuina juuresleivissä on palsternakka ja porkkana, punajuuri ja porkkana sekä rukiininen kesäkurpitsa-palsternakka. Leivissä ei juureksia ja kasviksia ole säästelty, sillä yli kolmannes jauhoista on korvattu juureksilla tai muilla kasviksilla.

(ps. postauksen lopussa on kilpailu)

Leipien päälle olen ladannut kaikkea. Hummus, rakkaani, on aina erinomainen vaihtoehto erityisesti silloin, kun leivältä kaipaa lounasmaista ruokaisuutta. Myös kuvissa olevat päälliset ovat olleet loistavia. Italiaan kallellaan olevassa leivässä on raikasta ricottaa, rucolaa ja tomaattia. Ripaus mustapippuria ja hippunen suolaa tekevät leivälle terää. Paistettu kananmuna ja iso kasa ituja on hyvä ja lämmin vaihtoehto.

Sen olen huomannut, että kun tavallinen vaalea leipä humahtaa minulla helposti ”päähän” ja vie työterän pois, ei juuresleivillä ole sitä vaikutusta, päinvastoin. Proteiinipitoinen (16%) leipä ja terveelliset täytteet ovat lunastaneet paikkansa kotitoimistolaisen välipalana tai lounaana. Sitä jäätelöä voi sitten ottaa vähän jälkkäriksi.

Resepti

 

 

 

 

Lounasleivät kahdella täytteellä

ricotta-rucolaleipä tomaatilla

Fazer juuresleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leipää

ricotta-juustoa

rucolaa

kirsikkatomaatteja 

kananmuna-ituleipä

Fazer juuresleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leipää

paistettu kananmuna

reilusti ituja 

 

 KILPAILU

Kerro kommenttilootassa, mitä sinä laittaisit Fazer juureleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leivän päälle? Mikä toisi puhtia päivään? Vastanneiden kesken arvotaan Fazerin tuotepalkinto. Aikaa kommentointiin on sunnuntaihin 5.3.2017 saakka. Kilpailun säännöt löydät klikkaamalla tästä. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse, joten laitathan toimivan meiliosoitteesi mukaan kommenttiin.

_____

Kaupallisessa yhteistyössä Fazer