Apua arkeen: ruokakassi kotiovelle

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Reseptiikan kehittely on intohimoni. Se on osa arkea ja juhlaa, inspiroivaa ja ilahduttavaa. Mutta kun Sannan ruokakassi toivoi minua mukaan kaupalliseen yhteistyöhön, hihkuin riemusta. Ruokakassit resepteineen saapuivat nimittäin ovelle kreivin aikaan.
Lomaa edeltävä viikko on aina sellaista kevyttä matalalentoa myrskytuulessa, vaikka kuinka ajoittaisi, ennakoisi ja suunnittelisi. Se, että joku muu oli suunnitellut arkipäivien monipuoliset ruoat ja käynyt kaupassa, oli ihan läkähdyttävän ihanaa. Ja koko viikon ruokatarvikkeet kannettiin eteiseen saakka. Meille ei jäänyt kuin valmiiden reseptien mukaan kokkailu. Just hyvä.


Olen seurannut Sannan ruokakassin reseptiikkaa somessa hyvän tovin ja ilahtunut reseptien vaihtelevuudesta, viikkomenuiden monipuolisuudesta ja ruokien kivasta twististä. Ruoat ovat arkeen sopivia, työpäivän jälkeen helposti pöytään saatettavia. Ja sellaisiahan niiden täytyykin olla; kassit on suunniteltu arjen avuksi.

Ruokakasseja on kolmenlaisia: perhekassi, gluteeniton perhekassi sekä pikakassi. Lisäksi saatavilla on hedelmäkassi, jossa on kolme kiloa kauden hedelmiä. Perhekassit sisältävät ainekset sekä reseptit oman valinnan mukaan joko kolmeen tai viiteen illalliseen. Viiden illallisen kassissa on ainekset neljään ruokaan, joista yksi on suunniteltu kahden päivän ruoaksi – arkea helpottava asia sekin. Perhekassi on suunniteltu neljälle hengelle, mutta annokset ovat reiluja. Pikakassi on puolestaan suunnattu pienemmälle ruokakunnalle, 2–3 hengelle.


Kassin tilaaminen on yksinkertaista – kliks vaan (huomaa alekoodi postauksen lopussa). Ruokakassia tilatessa kannattaa huomioida, että toimitusaika saattaa venyä illallisajan yli, jolloin maanantaille kannattaa varata ruokaa. Tällä hetkellä palvelu toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä, Turussa, Tampereella ja Seinäjoella sekä Vaasassa ja Oulussa. Sannan ruokakassin sivuilta voi tsekata, kuuluuko oma postinumero jakelualueelle.
Tykkään ruokakassin ideasta ja arvostan yrityksen laatukriteerejä. Ruokakassien liha on aina kotimaista ja yritys noudattaa WWF:n kalaopasta. Kasvikset ovat tuoreita, niitä käytetään runsaasti, vaikka varsinaisia kasvisruokia ei kasseihin kuulukaan, ja kasvistenkin kotimaisuusaste on korkea. Meidän ruokakassi oli perhekassi, mikä kahden hengen kodissa tarkoitti isoja annoksia. Mutta niin toimimme toisaalta arjessa muutenkin. Teemme reiluja ruokasatseja ja syömme tai muokaamme loput uudeksi ateriaksi seuraavana päivänä. Kahtena päivänä kutsuimme myös ruokavieraita arkiruoan ääreen. Se on muuten arjen ilo, jota pitäisi tehdä paljon enemmän.


Lomaa edeltävän viikon huiskeeseen ruokakassi oli todella tervetullut arjen helpotus. Raaka-aineet olivat tuoreita ja ruoat maukkaita. Joitakin ruokia maustoin ohjetta reilummalla kädellä, mutta me pidämmekin vahvoista mauista. Meidän pienperheeseen kassi sopii hyvin juuri tällaisille vähän erilaisille viikoille, jolloin arki kulkee ihan omia polkujaan ja itse yrittää lähinnä pitää takinhelmoistaan kiinni. Lapsiperheisiin ruokakassi on varmasti tervetullut helpotus myös ihan tavallisina viikkoina, takinliepeet taitavat heilua nimittäin ihan yhtenään. Eikä arjen apua parempaa lahjaideaa ruuhkavuosiperheille taida ollakaan.


 ALEKOODI

Paitsi että ensimmäinen ruokakassin tilaus on aina jatkotilauksia edullisempi, saat alekoodilla KOKITJAPOTIT17 nyt kahdeksan euron (8 €) alennuksen ruokakassistasi. Vahva suositus!

9 kommenttia

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Odotan kyllä innolla, että näille tulisi myös vegaaninen ruokakassi. Koska täälläkin todellakin on viikkoja, jolloin ei ehdi eikä jaksa ajatella mitään ja olisi enemmän kuin tervetullutta, että saisi ruokakassin ja reseptit kotiovelle :)

Hannele kirjoitti...

Vegaaninen ruokakassi olisi siitäkin kiva, että moni kotikokki saisi taatusti uusia vegaanireseptivinkkejä. Minä mukaan lukien!

Nanna kirjoitti...

Se oli mullekin suurin kysymys, että kun mä tykkään itte miettiä mitä meillä syödään... mutta täytyy sanoa, että oli helepottavaa heittää aivot narikkaan täs kohtaa. Ja inspiroivaakin, yllättäen.

Hannele kirjoitti...

Totta!
Niin totta, Nanna.

Minna - Ku ite tekee kirjoitti...

Mä olen joskus tilannut näitä valmiita ruokakasseja, mutta me ollaan liian suuri perhe. Kassit on tehty neljälle ja meitä on kuusi. Ni sitten joutuisi kuitenkin itse säätämään lisukkeita tai muita jolloin ajatus valmiiksi mietitystä ruuasta ikään kuin vesittyy.

Johanna / Hellan ja viinilasin välissä kirjoitti...

Ruokakassi kotiin palvelut on niin iso apu. Tätä vaihtoehtoa ei Porissa ole, mutta helpottaa Prismankin versio kiitettävästi.

Mari kirjoitti...

Mä olen myös joskus tilaillut ruokaa kotiovelle, mutta ongelmana on se, että haluan inpiroitua kaupassa, vihannestiskin äärellä.

Dinner4u2 kirjoitti...

Kiva juttu! Vielä en oo kokeillut ruokakassia, mutta monesti oon miettinyt. Kuulostaa kyllä monella tapaa aivan ihanalle! Varsinkin kiireisinä viikkoina olis aika hauska, kun olis ruokakassi valmiina. Pitääpä tsekata tarkemmin.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

RUokakassit ovat meilläkin toimineet tosi hyvin aina välillä. Tässä hieman häiritsee tuo jatkuva tilaus sillä tarpeet meillä vaihtelevat viikottain.

Sisällön tarjoaa Blogger.