|

Suklaa-vadelma ice box -kakku

Gluteeniton suklaa-vadelmakakku on juuri sellaista leipomista, josta pidän eniten: Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, työvaiheita vähän ja kakun voi tehdä jääkaappiin hyvissä ajoin. Kakku on lisäksi helppo ja herkullinen, täydellinen tarjottava sekä kahvipöydässä että jälkiruokana.

Ice box -kakun ideana on, että keksit ja pehmeän kermainen täyte saavat olla limittäin jääkaapissa kaikessa rauhassa, liittoutua yhteen ja muodostaa kahdesta yhden. Rapeat keksit imevät kosteutta täytteestä ja tekevät kekseistä juuri sopivan kakkumaista. Täyte taas tiivistyy niin, että se pysyy erinomaisesti kasassa ilman liivatetta. Yhdistelmästä tulee vastustamaton. Ja miten helpolla – kakku on jääkaapissa tekeytymässä vartissa, eikä raaka-aineita ole kuin kourallinen. Ice box -kakun on hyvä antaa olla jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Näin rakenteesta tulee hyvä.

Suklaa-vadelmakakku on siis vähän kuin juustokakku ilman liivatetta, kahdella keksikerroksella.

Leivoin kakun Schärin gluteenittomista suklaatäytekekseistä, mutta voit käyttää myös Oreoita tai Dominokeksejä.

Suklaa-vadelma ice box -kakku 

6–8 annosta 
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys6 hours
Valmistusaika6 hours 15 minutes
Annokset: 8 annosta

Raaka-aineet

Pohja

  • 8 kpl suklaatäytekeksejä (esim. Oreo tai Chocolate O's)

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 2 1/2 dl vadelmia pakaste tai tuore
  • 3/4 dl sokeria
  • 8 kpl suklaatäytekeksejä

Päälle

  • tuoreita vadelmia

Tee näin

  • Huomaa, että tämä resepti on suunniteltu pieneen, noin 16–18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
  • Vuoraa irtoipohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna tehosekoittimessa pohjan keksit ja painele ne irtopohjavuoan pohjalle.
  • Vatkaa mascarponesta ja kermasta pehmeä vaahto. Lisää soseutetut tai osin soseutetut vadelmat ja sokeri. Sekoita täyte. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lado täytteen päälle keksejä, avaa osa kekseistä, jotta keksikerros riittää täyttämään täytteen. Levitä päälle toinen täytekerros.
  • Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Koristele vadelmilla.