Hummuksella täytetyt kananmunat

Täytetyt kananmunat kuuluvat jotenkin olennaisesti kevääseen. Pääsiäiseen ne kuuluvat ilman muuta, mutta muutenkin niissä on sellaista keväistä hehkua, jota on vähän vaikea käsittää. Se taitaa kuulua samaan sarjaan muiden vaikeasti käsitettävien asioiden kanssa: takatalvi, toimimaton salasana, maailmankaikkeus ja usein kadoksissa olevat avaimet. Noin niin kuin esimerkiksi.

Näihin täytettyihin kananmuniin liittyy muutakin käsittämätöntä. Miten ihmeessä en ole ennen hoksannut täyttää kananmunia hummuksella? 

Hummus, tuo julkinen salarakkaani, on tahna, joka sopii moneen paikkaan. Kananmunan täytteenä se on myöskin aivan loistava. Nyt täytin munat tavallisella hummuksella, mutta yhtälailla täyttämiseen voi käyttää muitakin hummuksia, alla muutama blogista löytyvä hummusresepti.

Artisokkahummus
Pinaattihummus
Avokadohummus
Punajuurihummus
Porkkanahummus

Mukavaa pääsiäisviikkoa!

 

Resepti

 

 

 

 

Hummuksella täytetyt kananmunat 

kovaksi keitettyjä kananmunia

hummus

1 prk säilöttyjä kikherneitä (tai n.2½ dl itse keitettyjä kikherneitä)
1 valkosipulinkynsi
2–3 rkl sitruunamehua
(tahini-tahnaa)
suolaa 

2 rkl oliiviöljyä

tarpeen mukaan kikherneiden säilöntänestettä


päälle

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

seesaminsiemeniä

Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Laita kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Maista ja säädä makua tarvittaessa.

Halkaise kananmunat. Poista keltuaiset (voit halutessasi sekoittaa ne hummukseen). Täytä kananmunat hummuksella ja koristele yrteillä ja siemenillä.

_____

Kokeile myös guagamolella täytettyjä kananmunia.