Kreikkalainen kanapasta

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017


Kanapasta on arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja pitää nälän loitolla pitkään – sellaisiahan niiden arjen pelastajien täytyykin olla. Tämä kreikkalaisista mauista pirteyttä saanut kanapasta on pöydässä vartissa.

Kreikkalaisessa kanapastassa osa makumaailmasta sekoitetaan pastan joukkoon ja osa ladotaan valmiin pastan päälle. Näin pasta saa moniuloitteisuutta ja lisää sävyjä, kun esimerkiksi fetajuustoa on mukana sekä lämpimänä että kylmänä, samoin yrttejä. Pinaattina pastassa voi käyttää hyvin pakastepinaattia, se on helppo ja aina saatavilla oleva vaihtoehto tuoreille pinaatinlehdille. Juustona suosin aitoa fetaa, mutta mikä tahansa fetankaltainen salaattijuusto sopii ruokaan hyvin.






Resepti

 

 

 

Kreikkalainen kanapasta

neljälle


350–400 g pastaa (fusilli tai penne sopivat hyvin)
vettä + suolaa pastan keittämiseen
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä 
1 rkl öljyä
2–3 broilerin rintafilettä
1 pss pakastepinaattia
200 g fetajuustoa
3 rkl ranskankermaa
suolaa 
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
1–2 tomaattia


Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Pasta kiehuessa kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota keskilämmöllä sipulisilppuja noin viisi minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää paloitellut broilerinfileet. Paista broilerinpalat kypsiksi. 

Lisää sulatettu pinaatti. Sekoita. Murustele noin puolet fetajuustosta pannulle. Lisää myös ranskankerma sekä noin puolet basilikasta hienonnettuna. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita valutetun pastan joukkoon kastike. Kuutioi pastan päälle tomaatit ja murustele loput fetajuustosta. Viimeistele basilikalla.

_____




14 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä tänään! Soveltaen tietty :D

Sofia kirjoitti...

Juuri näin! Arjen pelastajia saa muunneltua ja monimuotoistettua riippuen ihan niinkin pienillä asioille, kuin missä vaiheessa ruoan valmistusta ainesosat sekoittaa. Mainio postaus!

Sirkku kirjoitti...

Miekin tykkään käyttää silloin tällöin ruoassa jotain raaka-ainetta sekä lämpimänä että kylmänä – esimerkiksi just fetaa. Arjen pelastajan pitää olla just tällainen nopea ja helppo, mutta kivalla twistillä.

Hellan ja viinilasin välissä -blogi kirjoitti...

Arjen pelastajat ovat aina tarpeeseen. Ihanan värinen ruoka :)

Veera kirjoitti...

Tosi kaunis pasta. <3 Kyllä maks 20 minuutin ruoka on juurikin arkeen sopiva, jotain vastaavaa voisinkin huomenna kokeilla. Jee, yksi ruokaongelma vähemmän tällä viikolla. :D

Kulinaari kirjoitti...

Pastaruoat on arjen pelastus ja tämä tuntuu just kokeilun arvoiselta.

Mari kirjoitti...

Selkeä arjen pelastaja, pöydässä 15 minuutissa!

Hannele kirjoitti...

No tietty! Mitäs se sellainen kokkailu olisi, jossa ei sovellettaisi :D

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Sofia!

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, Sirkku!
Sama raaka-aine eri muodossa toimii kyllä aina.

Hannele kirjoitti...

Kevättä kohti, kevättä kohti. Yllättäen yrtit ja valoisat kuvat ovat taas alkaneet kiinnostaa.

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa!

Hannele kirjoitti...

Jes!
Ymmärrän italialaisia oikein hyvin: pasta on aina hyvä vaihtoehto.

Hannele kirjoitti...

Juuri näin. Arki on.

Sisällön tarjoaa Blogger.