Maapähkinä-vinaigrette – helppo aasialainen salaatinkastike

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017


Salaatinkastikkeet noudattavat meillä usein samaa kaavaa: hieman hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa. Mitä sitä ehjää korjaamaan. Toiseksi yleisin kastike keittiössämme lienee klassinen vinaigrette, jonka perusmakujen tasapaino hivelee aina makuhermoja.


Nyt heittäydyin suorastaan villiksi, kun sekoitin vinaigretten aasialaistyyppiseksi salaatinkastikkeeksi. Öljyn ja etikan lisäksi pohjana toimii lempeä ja samettinen maapähkinävoi, tahna johon sää luvattoman helposti koukkuun. Maapähkinä-vinaigrette sopii erinomaisesti aasialaistyyppisten salaattien kastikkeeksi, mutta viihtyy myös perinteisempien salaattien kostuttajana. Testaa maapähkinä-vinaigrettea esimerkiksi varhaiskaalisalaatissa.






Resepti






Maapähkinä-vinaigrette

(noin 1 dl)

2 rkl sileää maapähkinävoita (makeuttamaton)
2–3 rkl riisietikkaa
noin 1/2 dl vettä
noin 1 tl hunajaa tai agavesiirappia
hieman Sriracha-chilikastiketta
suolaa


Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Sekoita salaattiin tai tarjoa pöytämausteena.

_____



Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.