|

Ohrasuurimorieska

Perinneruoat ja mummolan maut elävät vahvaa nousukautta. Lapsuudesta tutut ruoat, ne joita ehkä silloin inhosi tai joita piti ainakin tylsinä, ovat alkaneet näyttäytyä kiehtovina. Eikä kyse ole pelkästään omasta tai ystävieni keski-ikäistymisestä. Mummolan maut ovat ovat ruokatrendi.

Ohrasuurimorieska kuuluu juuri tähän nostalgisten makujen helminauhaan. Se on myös niitä lapsuuteni makuja, jotka ovat piirtyneet syvälle mielen ja kehon muistiin. Tämä resepti ei tosin ole äitini resepti, se täytyy kaivaa esille toisella kertaa. Alla oleva ohje on pienin muutoksin se, jolla tein ohrarieskaa What’s cooking Helsinki -tapahtumassa huhtikuun alkupuolella Sydänmerkinleivontakeittiössä. Alkuperäinen reseptilöytyy Sydänmerkin sivuilta.

Ohrarieska on parasta uunituoreena. Päälle sipaisu voita tai vaikka porkkanahummusta.
Myös porkkana-papulevite, jota tein kokkausnäytöksessä, on ihanaa. Osassa Suomea rieskan päälle laitetaan munavoita.

Resepti

 

 

 

Ohrasuurimorieska

pellillinen

1 litra piimää

5 dl ohrasuurimoita

2 dl maitoa

2 rkl öljyä (tai sulatettua voita)

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl soodaa

noin 1 tl suolaa

2 kananmunaa

Sekoita piimän sekaan ohrasuurimot. Turvota suurimoita huoneenlämmössä noin 10 tuntia. 

Kuumenna uuni 250 asteeseen (kiertoilmauunissa riittää 230 astetta). Sekoita taikinaan loput ainekset. Levätä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista noin 25 minuuttia eli kunnes rieska on kauniin väristä.

_____