| |

Pitasipsit ja harissahummus

Kaupallisessa yhteistyössä Fine Foods

Maailmassa on muutamia asioita, joita en voi vastustaa. Vastustamattomien asioiden kärkikakaksikkona ovat olleen vuosia auringonlaskut sekä samettinen hummus – molemmat aiheuttavat säännöllisesti hymyilyttäviä sydämentykytyksiä. Hummuksen kaltaisia ruokien jokapaikanhöyliä ei koskaan ole liikaa, sillä hummus on kotonaan niin aamupalaleivän päällä kuin paljettibileiden parhaana dippinäkin. Auringonlasku taas on lupaus uudesta päivästä kauneimmassa mahdollisessa paketissa. Ajatelkaa nyt niitäkin ihania kesäöiden auringonlaskuja, jolloin auringonlasku ja -nouse sekoittuvat hurmaavaksi hetkeksi, jolloin ei tiedä, onko vanha päivä päättymässä vai uusi alkamassa. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Fine Foodsinkanssa.

Lempiasioiden kärkikahinoissa ovat myös rapeat asiat, kuten näkkäri, pähkinät ja sipsit. Ne tuovat vähän ryhtiä ja rouheutta elämään. Helpot pitasipsit ja sopivasti mausteinen harissahummus ovat mainio yhdistelmä samettisuutta ja rapeutta. Kattaus on valmis vartissa, vaikka lisäksi pilkkoisi vähän kurkkua ja paprikaakin. Mezemäisenä alkuruokana tai niiden paljettibileiden naposteltavana sipsit ja hummus ovat ehkä parhaimmillaan.

Resepteissä käytetytFine Foodsin Harissa ja Ras el Hanoutvievät reseptiikan makumaailmaa yhä syvemmälle Lähi-itään. Harissa antaa hummukselle pienen hehkun – lusikallinen tai kaksi enemmän harissaa ja hehkuakin on enemmän – ja mausteseoksen moniuloitteinen saa uunissa valmistuvat pitasipsit aivan supermaukkaiksi.

Resepti

Pitasipsit ja harissahummus

neljälle

harissahummus
1 prk (noin 200 g) kikherneitä
1/2 dl kikherneiden säilöntälientä
2 tl harissa-tahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
hieman suolaa
seesaminsiemeniä koristeluun

pitasipsit
2 kpl pitaleipää
1 rkl oliiviöljyä
1/2–1 tl Ras el hanout -mausteseosta
ripaus suolaa

Ota kikherneiden säilöntälientä talteen noin puoli desiä. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pitasipsien valmistamisen ajan. Koristele seesaminsiemenillä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pitaleivät kolmioiksi ja halkaise kolmiot. Levitä kolmiot pellille, sivele öljyllä ja ripottele päälle mausteseosta sekä halutessasi hieman suolaa. Paista noin 10 minuuttia eli kunnes sipsit ovat kullankeltaisia ja rapeita. Tarjoa harissahummuksen kanssa.

_____

Yhteistyössä Fine Foods