Korvasienimuhennos

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017


Sain pari viikkoa sitten yllättäen viestin, jossa kysyttiin, haluaisinko korvasieniä. Näpyttelin heti myöntävän vastauksen liian suurella huutomerkkimäärällä. Huutomerkit olivat hämmästysmerkkejä. Olen tavannut viestin laittajan vain pari kertaa viime syksynä Rekon tiimoilta, kun ostin häneltä suppilovahveroita. Luonnonvoiman Minnan kanssa seuraamme toisiamme – ja satoja muita – Instagramissa, mutta emme siis tunne toisiamme lainkaan. Ja sitten tämä ihana ihminen tarjoaa sieniä minulle. Kuljettaa korvasienet kotiovelle suoraan metsästä, varmistaa, kertaa käsittelyohjeet, eikä ole vailla sienistä mitään. Ymmärtänette, että tämä korvasienimuhennos tai -kastike sai aivan poikkeuksellisen leveän hymyn huulille.

Sienet saavat kyllä aina hymyn huulille, sillä ne kuuluvat niihin raaka-aineisiin, joita arvostan kuuhun ja takaisin. Sienimetsät kymmenen mutkan takana ja taikametsässä ovat pala lapsuuteni kultahippuista muistoarsenaalia. Koskaan ei ollut minnekään kiire, ja eväitä oli aina riittävästi. Ja kun sienet oli yhdessä poimittu, oli niiden syöminen yhdessä nautinnoista suurin.

Korvasienimuhennoksessa en kermaa säästele. Kerman ja sienien lisäksi laitan kastikkeeseen vain sipulia ja suolaa, hieman jauhoja suurustukseen. Näin korvasienten upea maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa.


ReseptiKorvasienimuhennos

3–4 annosta300–400 g tuoreita korvasieniä 
1 pieni sipuli (tai 2 kevätsipulia)
tilkka öljyä kuulottamiseen
2 tl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
suolaa


Käsittele korvasienet huolellisesti Eviran ohjeiden mukaan. Kun sienet on käsitelty, purista niistä liika vesi pois.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia keskilämmöllä pienessä määrässä öljyä muutama minuutti eli kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää hienonnetut sienet ja kuullota vielä pari minuuttia. 

Ripottele vehnäjauhot sienten päälle. Sekoita, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti sieniin. Lisää kerma ja hauduta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä tilkalla kermaa tai maitoa. Mausta suolalla. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.

_____


 


4 kommenttia

Ulla kirjoitti...

Korvasienimuhennos on todellakin parasta ikinä. Tuli ihan himo, kun katsoi tuota kuvaa. Harmi, ettei tänä vuonna täällä korvasieniä tule. Maasto on rutikuivaa.

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Siis eikä, ihan tismalleen sama resepti (vegaaniversiona) tulossa mullakin tänään :) Great minds!

Onni on oma korvasienidiileri <3

Hannele kirjoitti...

Oulun korvasienitilannetta en tiedä, nämä tuli ymmärtääkseni Kainuun puolelta. Mutta ihan rutikuivaa täällä ei kyllä ole.

Jospa vettä tulisi teillekin sen verran, että kantsuja ja muita herkkuja olisi kerätä asti.

Hannele kirjoitti...

Ihan parasta! Great minds, todellakin :)

Korvasienidiileri <3

Sisällön tarjoaa Blogger.