Minttuiset uunitomaatit – lisäke kaikille kesäruoille
On olemassa asioita, joita tulisi olla aina jääkaapissa. Yksi niistä on uunikuivatut tomaatit. Nuo kaiken kanssa sopivat herkut. Ne täydentävät salaatin, raikastavat pastan ja ovat leivän päällä täydellisiä. Eikä niitä oikein voi vastustaa siltäänkään.
Usein laitan uunitomaatteihin mausteeksi tomaatin klassikkopareja, basilikaa tai timjamia. Keväällä, kun omassa maassa ei vielä kasvanut mitään, kaapissa ei ollut kuin minttua, joten heitin sekaan kourallisen sitä. Mahtavaa! Minttuhan sopii tomaattien kanssa todella mainiosti.
Nyt kun kirsikkatomaatit ovat parhaassa satokaudessa ja siten myös edullisia, on uunitomaattienkin sesonkin. Pellillinen puoliksi kuivattuja tomaatteja säilyy jääkaapissa useamman päivän – ja sitten täytyykin jo tehdä lisää.
Uunikuivatut tomaatit sopivat minkä tahansa kesäruoan lisäkkeeksi. Yksi lempisalaattini on edelleen meksikolaistyyppinen maissisalaatti, eikä munakoiso-mozzarellasalaatti kalpene sille yhtään.
Resepti
Uunissa kuivatut tomaatit valkosipulilla ja mintulla
noin 400 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
tuoretta minttua hienonnettuna
Kuumenna uuni 100–120 asteeseen. Halkaise tomaatit ja aseta ne uunipellille tai uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Huiski päälle oliiviöljyä ja paista uunissa vähintään tunti, mielellään pidempään.
Ripottele tomaattien päälle suolaa. Mausta valkosipulilla ja tuoreella mintulla.
____