| |

Kirsikka-sitruunajäätelö

Jäätelöhirmu täällä, hei!

Kesäkelit on ihan mitä sattuu, mutta jäätelö maistuu aina. Kirsikka-sitruunajäätelö syntyi, kun ystäväperheen lapset saivat vapaat kädet jäätelön makujen valintaan. Jos totta puhutaan, saatoin vähän samalla puhua, miten ihanan kesäisiä marjoja torilla myydään, mutta sellaista vienoa ajatusten ohjailua tuskin edes lasketaan. Toinen lapsista toivoi kirsikkajäätelöä, toinen ehdotti sitruunajäätelöä. Ja siitä se idea sitten lähti; sitruunalla maustettu kirsikkajäätelö oli jo pian pakastimessa.

Vietin riemukkaita kesäpäiviä viime viikolla Savonlinnassa, jossa ensimmäinen versio tästä simppelistä jäätelöstä tehtiin. Sekoitimme jäätelöpohjaan kuutioidut kirsikat, puristimme sekaan sitruunamehua ja nostimme jäätelön pakastimeen. Nyt soseutin osan kirsikoista, jotta sain jäätelöön kauniin vaaleanpunaisen värin. Osa kirsikoista on jäätelössä paloina. Molemmilla tavoilla jäätelö on erinomaista. Jäätelön pohjana on sama kondensoitu maito ja kerma -yhdistelmä, jolla tein myös oreojäätelöä.

Jäätelöstä tuli niin hyvää, että lapset olisivat halunneet tehdä lisää makuja ja perustaa rannan lippakioskin viereen oman jäätelökioskin. Ehkä ensi kesänä vuokraamme torilta oman ruudun ja laitamme paikallislehteen postimerkinkokoisen mainoksen. Luultavasti katkeamaton jono yltää lippakioskille saakka.

Resepti

 

 

 

Kirsikka-sitruunajäätelö

noin 1 1/2 litraa

3–4 dl kuohukermaa

1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (noin 400 g)

1 litra kirsikoita

1 sitruuna

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja sekoita. 

Poista kirsikoista kivet. Soseuta osa kirsikoista, osa saa jäädä kuutioiksi. Lisää kirsikkakuutiot ja -survos jäätelöpohjaan. Purista sekaan sitruunamehua. Sekoita ja kaada jäätelömuotteihin tai pakastuksen kestävään vuokaan. Jäädytä pakastimessa vähintään 12 tuntia. Ota sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

_____