Puistolan soppa- ja salaattilounas – ruokaa Oulun kauneimmassa talossa

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017


Hyvä lounas on riittävän tuhti kantaakseen iltaruokaan saakka mutta sopivan kevyt, ettei iltapäivällä tarvitse ravistella itseään hereille. Juuri sellaisen hyvän lounaan saa Oulun kauneimmasta talosta, ravintola Puistolasta.
Silloin kun arkena ehdin kaupunkiin lounaalle, kuuluu Puistola – nykyisin erityisesti kahvilan puoli – siihen kattaukseen lounaspaikkoja, joihin usein suuntaan. Kahvilan puolella tarjottava soppalounas runsailla salaateilla seisovasta pöydästä on täydentänyt Puistolan lounastarjontaa viime syksystä saakka, mikä on tuonut kivan lisän myös koko Oulun ydinkeskustan lounaskattaukseen. Ravintolan puolen pöytiin tarjottavat, päivittäin vaihtuvat lautasannokset (salaatti, pasta, kotilounas & hemmottelulounas) saa tilattua ravintolan lisäksi myös kahvilan puolelta, jos lounaslista houkuttaa soppaa enemmän.

Olen syönyt Puistolan soppa- ja salaattilounaan yli kymmenen kertaa, ja joka kerta olen ollut tyytyväinen – tai olemme olleet tyytyväisiä. Usein nimittäin saan lounasseuraksi jonkun keskustassa töissä olevan ystäväni. Uuden vuoden lupaukseni siis pitää! Pari kertaa kesän aikana lounaan on tarennut syödä patiolla, johon paistaa juuri lounaan aikaan aurinko.

Kevään ja kesän aikana olenkin syönyt lounaita ilahduttavan paljon hyvässä seurassa. Se on kaltaiselleni yksin töitä tekevälle, ja siten kahvinsa ja lounaansa harmittavan usein yksin koneen ääressä nauttivalle, iso ilo. Puistolan kahvila kuuluu tosin niihin paikkoihin, joissa on kiva käydä lounaalla, aamupalalla tai kahvilla yksinkin. Miljöö on viihtyisä ja rento, luettavana on esimerkiksi Viinilehtiä ja lattia sykähdyttävän hurmaava. Aika usein teen myös kahvilassa hetken töitä.
Soppa- ja salaattilounaaseen (10,30 €) kuuluu päivittäin vaihtuva kasviskeitto ja kolmea salaattia. Lounaaseen kuuluu myös ravintolan omassa leipomossa leivottua leipää levitteineen, vastajauhetuista tuorepaahtopavuista valmistettua kahvia sekä pieni jälkkäri. Jälkkäriksi tosin myös pistaasipulla tai pallo paikan päällä tehtyä jäätelöä on erinomainen vaihtoehto, öhöm.

Kaltaiseni hummushimoinen tykkää, että leivän päälle tai salaatin kylkeen on aina tarjolla hummusta tai jotain muuta tahnaa sekä useammanlaisia siemeniä tai pähkinöitä sekä krutonkeja. Usein keiton päälle on vielä tarjolla jotain ripoteltavaa, tällä kertaa syreeninkukkia. Myös salaatinkastikkeista tykkään. Suosikkini on ihana pinkki punasipuli-vinaigrette – kasteikesopii muuten mainiosti talon vaalenpunaiseen sävyyn.

Lounaalla tarjolla olevaa kivijalkaleipomon päivän leipää, voi ostaa kahvilasta mukaan. Tiistaisin tarjolla on levain-leipää, torstaisin suosikkiani eli ikivanhaan juureen leivottua ruisleipää ja perjantaisin appelsiini-sahramileipää. Maanantain ja keskiviikon leivät vaihtelevat, jos oikein ymmärsin.
Syysarjen koittaessa aion jatkaa uuden vuoden lupaukseni loistavaa linjaa: aion syödä syksylläkin lounaita vähemmän yksin. Ystävät, teitä on varoitettu!

_____


Ravintola - ja kahvila Puistola
Pakkahuoneenkatu 15, OuluRavintola Puistola tarjosi kuvauspäivän lounaan, kiitos!2 kommenttia

Hanna / Hannan soppa kirjoitti...

Asuisinpa Oulussa niin tulisin sun kanssa aina lounaalle <3 Ihanan näköinen lounas!

Hannele kirjoitti...

Oi, se olis ihanaa!
Me käytäs vähintään kerran viikossa lounaalla. Ja lasillisella. Ja illallisella toistemme luona.

Onneksi nähdään pian <3

Sisällön tarjoaa Blogger.