Puistolan soppa- ja salaattilounas – ruokaa Oulun kauneimmassa talossa

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017
Ravintola Puistola, Oulu

Hyvä lounas on riittävän tuhti kantaakseen iltaruokaan saakka, mutta sopivan kevyt, ettei iltapäivällä tarvitse ravistella itseään hereille. Juuri sellaisen lounaan saa Oulun kauneimmasta talosta, ravintola Puistolasta.

Ravintola Puistola, Oulu

Silloin kun arkena ehdin kaupunkiin lounaalle, kuuluu Puistola siihen kattaukseen lounaspaikkoja, joihin usein suuntaan. Kahvilan puolella tarjottava soppalounas runsailla salaateilla seisovasta pöydästä on täydentää Puistolan lounastarjontaa.

Ravintolan puolen pöytiin tarjottavat, päivittäin vaihtuvat lautasannokset (salaatti, pasta, kotilounas & hemmottelulounas) saa tilattua ravintolan lisäksi myös kahvilan puolelta, jos lounaslista houkuttaa soppaa enemmän.

Olen syönyt Puistolan soppa- ja salaattilounaan yli kymmenen kertaa, ja joka kerta olen ollut tyytyväinen – tai olemme olleet tyytyväisiä. Usein nimittäin saan lounasseuraksi jonkun keskustassa töissä olevan ystäväni. Uuden vuoden lupaukseni siis pitää! Kesällä saattaa tareta syödä patiolla, johon paistaa juuri lounaan aikaan aurinko.

Kevään ja kesän aikana olenkin syönyt lounaita ilahduttavan paljon hyvässä seurassa. Se on kaltaiselleni yksin töitä tekevälle, ja siten kahvinsa ja lounaansa harmittavan usein yksin koneen ääressä nauttivalle, iso ilo. Puistolan kahvila kuuluu tosin niihin paikkoihin, joissa on kiva käydä lounaalla, aamupalalla tai kahvilla yksinkin. Miljöö on viihtyisä ja rento, luettavana on esimerkiksi Viinilehtiä ja lattia sykähdyttävän hurmaava. Aika usein teen myös kahvilassa hetken töitä.

Ravintola Puistola, Oulu

Soppa- ja salaattilounaaseen (10,50 €) kuuluu päivittäin vaihtuva, tosi hyvä kasviskeitto ja kolmea salaattia. Lounaaseen kuuluu myös ravintolan omassa leipomossa leivottua leipää levitteineen, vastajauhetuista tuorepaahtopavuista valmistettua kahvia sekä pieni jälkkäri. Jälkkäriksi tosin myös pistaasipulla tai pallo paikan päällä tehtyä jäätelöä on erinomainen vaihtoehto.

Kaltaiseni hummushimoinen tykkää, että leivän päälle tai salaatin kylkeen on aina tarjolla hummusta tai jotain muuta tahnaa sekä useammanlaisia siemeniä tai pähkinöitä ja krutonkeja. Usein keiton päälle on vielä tarjolla jotain ripoteltavaa. Myös salaatinkastikkeista tykkään. Suosikkini on ihana pinkki punasipuli-vinaigrette – kasteike sopii muuten mainiosti talon vaalenpunaiseen sävyyn.

Lounaalla tarjolla olevaa kivijalkaleipomon päivän leipää voi ostaa kahvilasta mukaan. Päivän leivät vaihtelevat, mutta seuraamalla Puistolan Facebookia päivän leivästä pysyy kärryillä.

Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola - ja kahvila Puistola
Pakkahuoneenkatu 15, Oulu

Ravintola Puistola tarjosi kuvauspäivän lounaan, kiitos!

2 kommenttia

Hanna / Hannan soppa kirjoitti...

Asuisinpa Oulussa niin tulisin sun kanssa aina lounaalle <3 Ihanan näköinen lounas!

Hannele kirjoitti...

Oi, se olis ihanaa!
Me käytäs vähintään kerran viikossa lounaalla. Ja lasillisella. Ja illallisella toistemme luona.

Onneksi nähdään pian <3

Sisällön tarjoaa Blogger.