Kesän ihanin drinkki: mansikkaa, seljankukkaa & giniä

perjantai 4. elokuuta 2017


Kesäisin tuhlaan surutta marjoihin – voisin elää mansikoilla ja vadelmilla. On päiviä, jolloin kaikki ruoissa ja juomissa on mansikkaa tai vadelmaa. Tai molempia. Sitä paitsi kulhollinen marjoja on täydellinen lounas tai välipala!


Marjojen ohella suosikkimakuihini kuuluu seljankukka, tuo ihana kukkaisa mustaselja, jota yleensä nautitaan mehuna – ainakin täällä pohjoisessa, missä mustaselja ei tykkää kasvaa. Seljankukkamehua meillä on aina kaapissa, sillä se sopii hämmentävän monenlaisiin kokkailuihin. Olen käyttänyt sitä juomissa aiemminkin, esimerkiksi raparperi-seljankukkamimosassa. Myös hilloon olen seljankukkaa yhdistänyt raparperin pariksi. Seljankukkamehulla maustettu mascarpone antoi upean maun raparperikakulle. Vastikään tein taas ihanaa seljankukkatartallettia, johon tuoreet kotimaiset vadelmat – mikänottei mansikatkin – sopivat todella hyvin. Ja toimii kukkaisa maku tahnanakin paahdetun valkosuklaan kanssa keksin välissä.


Mansikkaa ja seljankukkaa sisältävän drinkin näin Sauvajyväsen blogissa, ja yhdistelmä innosti minua heti. Tein juoman hieman eri tavalla mutta samoja ainesosia käyttäen. Ginillä terästetty, tuoreista mansikoista ja seljankukkamehusta sekoitettu juoma kiilasi heti suosikkidrinkkien joukkoon. Mansikkainen juoma on raikas, ja seljankukka tuo juomaan vain häivähdyksen veikeää kukkaisuutta. Kyrö Napue -gini sopii terästykseksi todella hyvin.

Tykkään, että drinkeissä alkoholin maku ei puske voimakkaasti läpi. Siksi käytän ehkä moniin resepteihin verrattuna aika vähän terästystä. Voit siis halutessasi lisätä hieman ginin määrää. Mansikoiden makeus taas vaikuttaa sopivaan seljankukkamehun määrään. Reseptissä oleva puoli desiä on hyvä lähtökohta sopivan makealle drinkille. 


Hyvää viikonloppua!
Resepti

 

 

 

 

Mansikka-seljankukkajuoma

2–3 annosta


5 dl mansikoita (tai 3 dl mansikka
1/2 dl seljankukkamehua (tiiviste)
noin 4 cl Kyrö Napue -giniä
jäitä
(tarvittaessa tilkka vettä juoman ohentamiseen)
minttua koristeeksi


Soseuta mansikat. Lisää seljankukkamehu ja gini (voit halutessasi lisätä 2–4 cl ginin määrää). Ohenna tarvittaessa tilkalla kylmää vettä. Sekoita ja jaa laseihin. Lisää jäitä, sekoita ja koristele mintunoksilla.

_____

11 kommenttia

Johanna / Hellan ja viinilasin välissä kirjoitti...

Kuullostaa hyvin hermoniselta yhdistelmältä ja sopisi minunkin suuhuni paremmin kuin hyvin.

Hannele kirjoitti...

Harmoninen onkin hyvä sana tuolle juomalle. Napuen katajaisuus on kukkaisan seljan ja mansikan parina ihan todella hyvä. Onneksi just se oli ainoa gini talossa, muuten olisin saattanut laittaa sitä mitä on (en todellakaan ole mikään giniasiantuntija).

Nimetön kirjoitti...

Ihana kesäpäivä juoma resepti 😁Kiitos ❤️Mukavaa viikonloppua ❤️

Hannele kirjoitti...

Kiitos! Hyvää viikonloppua sinullekin!

minni kirjoitti...

Oho, Mansikka ja gini kuulostaa niin hämärältä, että pakko kokeilla! Pikku aamusmoothie? 😁

Kulinaari kirjoitti...

Olen ginifriiki ja tää menee niin kokeiluun. Tosin en ole Napuen erityinen ystävä, mutta varastosta löytyy laatu gin jos toinenkin vaihtariksi.

Hannele kirjoitti...

Eikös gini kuulosta aina vähän hämärältä :D

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Hei kerro, mitä giniä laittaisit vaihtariksi? Minä en ole en ginifriikki enkä ymmärrä niistä mitään :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Oi, miten ihanan näköinen. Minä olen tänä kesänä tykästynyt ihan täysillä Seljankukka GT:hen. Seljankukan maku on aina kuulunut suosikkeihini, mutta ginin kanssa se nousee ihan omalle tasolleen. Minä en ole käyttänyt mansikkaa, vaan tiputellut joukkoon muutaman vadelman ja kevyesti rikkipuristettuja mintunlehtiä...

Mari kirjoitti...

Tätä kuvaa ja juomaa kuolasinkin jo instassa. <3

Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti...

Oi, kuulostaapa ihanan raikkaalta! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.