|

Nopea arkiruoka: linssikeitto

Kas näin, arki on astunut taas sisään taloon. Se tuli vähän pyytämättä ja takaovesta, mutta tänne se tuntui jäävän. Tarvitaan arjen taklaajia. Sellaisia takuuvarmoja ruokia, jotka ovat pöydässä puolessa tunnissa, syntyvät lähikaupan aineksista eivätkä vaadi paljoa ajatustyötä. Kuulostaako hyvältä?

Niin arvelinkin. Itse asiassa päätin, että otsikolla nopea arkiruoka tulee Kokkipottilaan resepti joka viikko. Aika hurjaa. Jouluun mennessä kasassa olisi parikymmentä arkiruokareseptiä, joita voi varioida, tehdä toistuvasti tai heittää ensimmäisen kerran jälkeen jo siihen arkistoon, johon ei ole paluuta. Kaksikymmentä reseptiä on neljän viikon arki-iltojen ruokahyrrä, jos niin haluaa. Luvassa on helppoja keittoja, pastoja, wokkeja ja uuniruokia.

Ja koska interweppi on täynnä jo aiemmin julkaisuja loistavia reseptejä, ajattelin linkittää aina muutaman kiinnostavan reseptin sekä omasta arkistosta että muiden reseptiaarteista, jossa käytetään samaa pääraaka-ainetta kuin senviikkoisessa arjen taklaajassa. Eli jos ostat tätä linssikeittoa varten paketillisen punaisia linssejä, voit hyödyntää loput linssit jossain toisessa linssiruoassa. Näin puolikkaan raaka-ainepaketit eivät jää kaappiin pyörimään, eikä silloin synny myöskään hävikkiä. Lisää linssireseptejä löydät listattuna tämän jutun lopusta.

Tägään tähän postaussarjaan kuuluvat reseptit aina tunnisteilla #arkiruoka ja #arjentaklaaja sekä blogissa että somessa, joten löydät reseptit helposti vaikka Facebookista kaupan hyllyjen välissä. Ensi viikollakin luvassa on keitto. Keitto, jonka tekemiseen ei mene kuin kymmenen minuuttia.

Resepti

 

 

 

Linssi-kookoskeitto

3–4 annosta

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä
7 1/2 dl kasvislientä
noin 1 rkl punaista currytahnaa (esim. Santa Maria)
2 1/2 dl kookoskermaa
hieman limetin tai sitruunan mehua

päälle
seesaminsiemeniä tai cashewpähkinöitä
(tuoretta korianteria)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattipyre, huuhdellut linssit, kasvisliemi ja currytahna. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hieman hapokkuutta sitrusmehulla.

Tarjoa keiton päällä seesaminsiemeniä tai cashewpähkinöitä sekä halutessasi tuoretta korianteria.

_____

Punaisista linsseistä syntyy helposti vaikka mitä. Ainakin näihin resepteihin kannattaa ainakin tutustua: