| |

Sienipestopasta

En pidä sanasta lohturuoka, mutta jos käyttäisin sanaa, käyttäisin sitä pestopastan kohdalla. Ja yhdenlainen pestopasta on tämänkin, vaikka basilikaa ruoka ei ole nähnytkään.

Sienipestopasta on syksyinen versio klassikosta. Se sopii hyvin tähän vuodenaikaan, jolloin kesällä hehkunut basilika kiukuttelee jo kasvihuoneessakin – taivasalla se ei ole viihtynyt koko kesänä – , mutta jolloin sienet saavat metsänkulkijan polvet notkumaan.

Aromikkuutta sienissä on vähintään yhtä paljon kuin basilikassakin, ja sitä peston raaka-aineelta vaaditaankin. Vastassa ovat nimittäin vahva parmesaani ja valkosipuli.

Käytin pestoon suppilovahveroita, mutta voit käyttää pestoon juuri niitä sieniä, joista pidän eniten. Sienipeston voi tehdä joko tuoreista tai kuivatuista sienistä.

Pesto valmistuu nopeasti, ja se on ihanaa pastan kanssa. Kylmän pastan kanssa syötynä sitä kutsutaan salaatiksi. Ja sopii sienipesto myös esimerkiksi leivän päälle. Samankaltaista tahnaa söin kesällä bruschettan päällä Roomassa – rapean leivän ja pumpulisen sienitahnan yhdistelmä ei ihan heti unohdu. Suppilovahverotahnaa kannattaa kokeilla suomalaisittain myös ruisleivän päälle.

Kokeile myös näitä sienireseptejäni:

Sienipestopasta

Helppo sienipestopasta on syksyn paras pasta!
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys10 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

sienipesto

  • 150 g tuoreita suppilovahveroita (noin 5 dl TAI noin 20 g kuivattuja sieniä)
  • 1/2 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  • pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
  • hieman suolaa

lisäksi

  • pastaa
  • tuoretta persiljaa tai timjamia
  • parmesaanilastuja

Tee näin

  • Paista tuoreet sienet pannulla ja jäähdytä niitä hieman. Kuivattuja sieniä on hyvä liottaa noin 15 minuuttia kuumassa vedessä.
  • Laita kaikki pestoainekset blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit tehdää tahnan myös sauvasekoittimella.
  • Keitä pasta al denteksi.
  • Sekoita pestoa haluamasi määrä pastan joukkoon ja tarjoa heti.
  • Viimeistele annos tuoreilla yrteillä ja parmesaanilastuilla.

Seuraathan Kokkipotteja myös Instagramissa!