Vihreitä papuja ja pecorinoa

sunnuntai 24. syyskuuta 2017


En voi olla toistamatta tätä ikiaikaista totuutta: parhaat asiat ovat yksikertaisia asioita. Napakaksi jätetyt, valkosipuliöljyssä viimeistellyt vihreät pavut, joiden päälle raastetaan reilusti suolaista pecorinoa, kuuluvat ehdottomasti näiden yksinkertaisten – ja yksinkertaisesti parhaiden – asioiden joukkoon.
Olen tehnyt näitä papuja tänä syksynä ainakin viisi kertaa. Ja joka kerta ne ovat loppuneet kesken. Siis silloinkin, kun olen tehnyt "ne valmiiksi iltaa varten, ja nappaan ihan vaan muutaman tästä lounaalle". Eriomainen yritys.

Rapsakat ja sopivat suolaiset pavut ovat hyviä ihan siltään, suoraan vadilta käsin napsittuina. Mutta ne istuvat hyvin myös tuhdimman aterian osaksi. Olen syönyt pecorinopapuja salaatissa, risoton päällä, lihapullien kanssa ja pastan kaverina. Pavut tuovat ruokaan aina uuden vaihteen, sellaisen viimeistellyn fiiliksen.

Resepti

 

 

 

Vihreitä papuja ja pecorinoa

vihreitä pitkiä papuja
vettä
suolaa
öljyä
valkosipulia
pecorino-juustoa


Napsi pavuista pois kannat. Keitä kattilassa vettä, mausta vesi kevyesti suolalla. Keitä papuja noin 4 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa paistinpannulla öljy, johon on viipaloitu 1–2 valkosipulinkynttä. Älä alla valkosipulin palaa. Valuta pavut huolelliseti ja kaada ne pannulle. Pyörittele muutama minuutti, ripsauta päälle himppunen laadukasta suolaa ja raasta päälle reilusti pecorinoa.

_____

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.