|

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä

Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria

Pimenevät illat kääntää ajatukset tulevaan: pikkujoulukausi on pian täällä. Kemujen järjestäjä voi huokaista ja löysätä kiristävää pohdintapipoa, sillä kehitin kaupallisessa yhteistyössä Santa Mariankanssa ihan loistavan pikkujoulutwistillä terästetyn hodaribuffetin. Helpolla kokkauksella pöydässä on raikas ja sävykäs kattaus, jonka mauissa texmexiin yhdistyy pikkuinen joulu.

Juuri tässä syyslomien katveessa joulu alkaa aina huudella minun nimeä. Ensin ääntä tuskin kuulee, mutta marraskuun pimeyden pudotessa syliin huhuilua ei voi olla kuulematta. Ensimmäisenä joulu näkyy keittiössä. Ei niinkään pipareina tai torttuina vaan joulusina mausteina. Kanelia tupsahtaa vähän jokaiseen ruokaan – se muuten sopii hämmentävän hyvin todella moneen ruokaan. Välillä mukaan pääsee muitakin jouluisia makuja: neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta nyt ainakin. Ruoat maistuvat sopivasti pikku(isen) jouluisilta – oikeat jouluruoat ja -leivokset pääsevät siten oikeuksiinsa –, mutta mausteet saavat keittiöstä tulevat tuoksut kohdilleen.

Kun paistoin kanatäytettä ja jätin rintaleikkeet muhimaan uuniin matalaan lämpöön kauppareissun ajaksi, oli kotiin tullessa vastassa ihana tuoksukombo: kanelinen joulu ja omenapiirakka. Täydellisen mureaksi hautuneet rintaleikkeet maustoin reilusti nimen omaan kanalle suunnitellulla taco-mausteseoksella. Vieno kaneli ja omenamehu tekivät upean säväyksen texmex-kanan makuihin. Kana sopii loistavasti paitsi sämpylän tai patongin väliin myös tortilloiden täytteeksi. Kanan kuivumista ei kannata pelätä, vaikka paistoaika onkin pitkä, sillä omenamehussa kylpevä liha on mehevää ja maukasta.

Kanatäytteen lisäksi katoin hodaribuffettiin maailman helpoimman kasvistäytteen eli Santa Marian vege taco -mixistä ja valmiista tacokastikkeesta kattilassa haudutetun kuumahuuman, ripauksella kanelia maustetun tuoretomaattisalsan, hodariin ryhtiä tuovaa chipotlemajoneesin sekä salaattia ja mausteita. Kanan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä, jolloin hodaribuffetin loihtii pöytään varsin sutjakasti.

ARVONTA

Sitten seuraa ne parhaat uutiset. Kolmella teistä on mahdollisuus voittaa supermaukas Santa Maria -tuotepaketti. Kerro kommenttilaatikossa, mikä on sinun ykkösherkku joulun aikaan. Onko se jotain perinteistä vai revitteletkö uusilla yhdistelmillä? Kommentoi viimeistään 1.11.2017 niin olet mukana arvonnassa. Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni voiton osuessa kohdalle. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Resepti

 

 

 

 

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä

vähintään kuudelle

kanatäyte
4 kpl luullisia rintaleikkeitä (yhteensä noin 1 kg)
1 litra omenatuoremehua
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia (Santa Maria)
1/2 –3/4 pussia Chicken Taco Spicemix -mausteseosta (Santa Maria)
paistolientä

kasvistäyte
1 pussi Vegetarian taco mix (Santa Maria)
1 purkki (350 g) Taco sauce (Santa Maria)
noin 1/2 dl vettä
(1 tl sokeria)

kanelinen tomaattisalsa 
4 kypsää tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus sokeria
noin 1/4 tl kanelia (Santa Maria)

chipotle-majoneesi
2 dl majoneesia
noin 2 tl Chipotle-tahnaa (Santa Maria)

lisäksi
salaattia
Hot Dip -salsaa (Santa Maria)
kanelia

Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria