Meksikolainen linssipata – sisältää suklaata
Meksikolainen linssipata maustetaan tummalla suklaalla. Maukas ja helppo arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa! Keitä kaveriksi riisiä tai lusikoi pataa nachoilla.
Linssipata, joka viimeistellään suklaalla, on ihan järjettömän hyvää. Suklaa antaa ruoalle juuri sopivasti hentoa makeutta, jota tomaattiruoka aina kaipaa. Tumman suklaan tuoma karvaus tekee myös maulle ihmeitä.
Tomaattinen pohja on sopivan mausteinen ja linssit tuovat siihen sekä hyvän rakenteen että tuhdin määrän proteiinia. Avokado on loistava lisä linssipadalle, mutta yhtä hyvin voit pyöristää makuja lusikallisella maustamatonta jogurttia. Riisin kanssa pata sopii arkiruoaksi oikein hyvin. Meksikolainen linssipata on mainio täyte myös tortilloille.
Kokeile myös näitä helppoja arkiruokia:
Meksikolainen linssipata suklaalla
Raaka-aineet
- 2 dl punaisia linssejä (kuivia)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 25 g tummaa suklaata (50–70%)
- puolikkaan limetin mehu
- 1 tl suolaa
- 1 –2 avokadoa
- tuoretta lehtipersijaa tai korianteria
- riisiä
Tee näin
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
- Lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia, jotta mausteet aukeavat.
- Huuhtele linssit.
- Laita kasariin sipulisilpun joukkoon linssit, tomaattimurska, vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkki) ja tomaattipyre.
- Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
- Lisää suklaa ja sekoita huolellisesti.
- Mausta limetinmehulla ja suolalla.
- Keitä riisi linssipadan valmistuessa.
- Tarjoa linssipata avokadon ja lehtipersiljan sekä riisin kanssa.
Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule mukaan inspiroitumaan!