Nopea arkiruoka: Tomaatti-ricottapasta

perjantai 27. lokakuuta 2017


Palasin eilen pikaiselta Italian reissulta. Koko kotimatkan haaveilin tomaatti-ricottapastasta, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on täydellinen annos lempeyttä, runsautta ja ra(i)kkautta. Italialaisessa keittiössä ihailen eniten juuri makujen selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Raaka-aineita arvostetaan ja niiden annetaan maistua vahvasti omalta itseltään.

Tomaatti-ricottapastaa söin illallisella, jossa tarjolla oli kolmenlaista pastaa. Se oli kuulema sellainen ihan tavallinen tiistai-illallinen. Aivan. Mutta kun asiat pidetään näin selkeinä, on kokkaaminen nopeaa ja se mahdollistaa kotikeittiössäkin useamman kattilan samanaikaisen hallinnan. Kunpa tämän muistaisi aina omassakin keittiössä. Että muistaisi pitää ruoan riittävän yksinkertaisena, arvostaa raaka-aineita vielä enemmän ja luottaa niiden erinomaisuuteen. Napauttakaa kauhalla, jos homma alkaa mennä liian monimutkaiseksi. Tai ostakaa lentolippu Italiaan muistutusmatkalle.

Tärkeää tomaatin ja ricotan liitossa on, että käyttää parhaita saatavilla olevia raaka-aineita. Kun maut ovat selkeitä, on niiden oltava aivan erityisen hyviä. Ricotan suhteen valinnanvaikeutta ei useinkaan Suomessa ole, tänäänkin ricottaa ylipäätään löytyi vasta kolmannesta kaupasta. Mutta paseeratun tomaatin ja pastan suhteen kannattaa hyödyntää valikoimaa. Paras tavallisen ruokakaupan paseerattu tomaatti on mielestäni Urtekramin lasipurkissa myytävä, ihanan raikas paseerattu tomaatti. Marketin pastoista voiton vie Rummo.


Resepti

 

Tomaatti-ricottapasta

neljälle


noin 400 g pastaa (vettä + suolaa keittämiseen)
1 pieni sipuli
1–2 rkl oliiviöljyä
500–700 g (1 prk) paseerattua tomaattia
250 g (1 prk) ricotta-juustoa 
suolaa
tuoretta basilikaaHiennonna sipuli mahdollisimman pieneksi ja kuullota sitä oliiviöljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä.

Keitä pasta väljässä suolatussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon ricotta-juusto ja sekoita huolellisesti. Mausta tarvittaessa suolalla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoile pastan kanssa tuoretta basilikaa.

_____4 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pastaan tulee kyllä ajoittain selkeä himo, sitä on vaan saatava ja todellakin yksinkertainen on parasta! Kun ainesluettelo pysyy alle kymmenessä, mieluiten viidessä koko aterian suhteen, ollaan hyvällä tolalla. :)

Hannele kirjoitti...

Muuten olen kanssasi samaa mieltä, mutta tuon ajoittain-sanan joudun skippaamaan. Pastan tarpeeni on useammin kuin ajoittain :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Koitin esittää hiilihydraattitietoista... :D Kyllä pastaa pitää saada mieluiten ainakin kerran viikossa!

Hannele kirjoitti...

ARVASIN :D
Tästä kun hetki vielä jatketaan keskustelua, todetaan, että kerran päivässä on ihan jeppis syödä pastaa .

Sisällön tarjoaa Blogger.