Joulun paras kalenteri + ARVONTA

torstai 30. marraskuuta 2017


Marraskuun viimeistä päivää viedään. Ensi yönä tapahtuu ihme, sellainen pikkujoulu ihme: Huomenna marraskuun pimeys muuttuu valoksi, pehmeäksi ja lempeäksi joulun valoksi. Siinä missä vuoden toiseksi viimeinen kuukausi on saanut kannettavakseen pimeyden taakan, on oikeasti pimein kuukausi valon kuukausi. Ja hyvä niin.

Siinä lempeässä valossa on hyvä istua nojatuoliin kerälle ja juoda kuppi teetä. Sellainenhan se mielikuva joulukuun leppoisista illoista on. Että ollaan vaan ja odotellaan joulua tulevaksi. Vaikka kaikki tietää, että totuus on hiukka toisenlainen, ei mielikuvasta – eikä siitä teehetkestäkään – tarvitse luopua. Ei ainakaan nyt, kun sinulla on mahdollisuus voittaa ihana teejoulukalenteri, joka suorastaan velvoittaa vetäytymään hyggeilyhommiin.
Sugar Helsinki lähetti minulle tutustustavaksi English Tea Shopin joulukalenterin, joka on niin herkku, ettei kovin montaa pientä pakettia taida olla enää kalenterissa jäljellä. (no mutta pitihän niitä testata!) Ja mikä parasta, Sugarin söpöläiset lupasivat lähettää teetä ja sympatiaa – sitä tulee heidän paketeissa aina roppakaupalla – yhdelle teistä.

Koska joulukuu on jo nurkan takana, teemme pika-arvonnan. Kerro kommenttilootassa viimeistään 1.12.2017 klo 12, mikä on sinun rakkain joulunodotukseen liittyvä hetki, traditio tai tunnelma. Muistathan jättää mukaan myös toimivan sähköpostiosoitteen ja olla tikkana perjantai-iltapäivällä, sillä onnekas voittaja saa sähköpostia heti puolen päivän jälkeen. Ja mitä pikemmin vastaat, sitä nopeammin Sugarin tontut saavat kalenterisi postiin.

Muistathan tulla kurkkimaan joulutunnelmaa Kokkipottilaan joulukuussa joka päivä. Perinteinen joulukalenteri käynnistyy huomenna. Jouluisia juttuja voi lukea vaikka teetä juodessa.

_____
55 kommenttia

 1. Lapsena parasta oli se päivä kun äiti antoi luvan laittaa joulukoristeet ja liimailtiin siskon kanssa kämppä täyteen tonttuja ja laitettiin jouluvalot ikkunoihin. Nykyään mukavinta on The Joulukanterin katselu glögin kanssa.

  tikkuihminen@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Turun joulurauhanjulistuksen kuunteleminen herkistää aina ��Mukana.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Joulukuusen koristeleminen ja joululahjojen ostaminen ja paketointi :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Joulukalenteri johon äiti laittoi lapsuudessa itse keksimät yllätykset.
  outi_hukassa@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Yksin kotona 1 ja 2. Ne on PAKKO aina katsoa ennen joulua! :)
  nanne1984@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Joulukalentereiden miettinen ja tekeminen kummimuksuille ja omalla pienelle. Joulussa parasta on odotus ja pienet näpertelyt, jotka tuovat joulun kotiin pala palalta.
  ellajoronen@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Lumiukko -ohjelman katsominen jouluaattona :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Parasta on joulukorttien askartelu. Vain kerran vuodessa kaivan esille melkein askartelukaupan verran vermeitä ennen kauppaan menemistä. Ja seuraavana vuonna uudestaan, koska aihe muuttuu suunnitelmista joka vuosi.

  VastaaPoista
 9. Jouluvalojen laittaminen ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Kaikki ihana on vielä edessä.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 10. joulukuusen koristelu :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Lasten kanssa leipominen
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Jouluvalojen ja muidenkin joulukoristeiden ripustelu. Siitä se joulutunnelma todella alkaa.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 13. Rakkain traditio on varsin uusi, se tuli elämääni kun tapasin nykyisen mieheni. Koristelimme yhdessä jo kuusen ja ostimme taas yhden erikoisen pallon siihen lisää <3 Sekä ensimmäisenä adventtina leivotaan yhdessä torttuja ja pipareita. Alkoholistiperheen lapsena joulut olivat minulle aikuiseksi asti painajaisia ja stressin aihe. Nyt olen oppinut nauttimaan niistä ja otankin kaiken ilon irti joulun hössötyksestä ja fiiliksestä :)

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Minulle rakkain traditio on herätä aattoaamuna aikaisin ja lähteä vanhempieni kanssa Helsingin Hakaniemen halliin ostamaan joululeivät ja muita viime hetken herkkuja. Hakaniemen hallin tunnelma aattoaamuna on verraton, lämmin ja odottava.

  h_lammas@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Hautausmaalla käynti pimeällä!
  Mykramilla(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun pikkupuuhailut, laatikoiden tekeminen ja joululeivonta kuuluvat jouluuni. Pyhien aikaan yhdessä olo lähimmäisten kanssa, parasta laatuaikaa. <3 Kiireettömyys, tunnelmointi, ja yhteinen kivan luominen. :) lamerinquecit@gmail.com

   Poista
  2. Perinteitä on paljon,mutta yksi ihanammista on aatonaaton perinteiset vieraat.He ovat käyneet melkein joka aatonaatto jo vuosia.seijake@hotmail.com

   Poista
 17. Pimenevät päivät saavat kodin tuntumaan aina erityisen rakkaalta <3 Kotia on ihana siivota ja järjestellä, tuoda viinimarjanpunaiset, yön siniset, kuusen vihreät ja kultaiset pienet asiat esille, kuten pöytäliina, jouluvalot ja tuikut. Joulumauista kokkailu ystäville - on kiva kokeilla aina jotain uutta! Myös leipäkoneen kaivoin taas esille. Joulukuu on ihana kuu tehdä itse leipänsä <3 Juurikin nämä joulun värit, maut ja tuoksut - lämmin tunnelma ai että :))
  Aattona haudalla käynti ja joulurauhan julistus :)
  (danfani@hotmail.com)

  VastaaPoista
 18. Joululahjojen suunnittelu ja ostaminen on minusta parasta joulun odotuksessa. :)

  tt32232@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kyllähän se on lahjojen suunnittelu läheisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja säpö on rakkauttajamaanantimia@gmail.com

   Poista
 20. Tykkään kyllä eniten tästä joulun odotuksen tunnelmasta!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Parasta on aaton aamutunnelma, kuusen valot ja ihana hämärä. Riisipuuroa ja aamukahvit, koko joulu vielä edessä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Parasta on joulun tunnelmmoinnin aloittaminen ajoissa pienillä jutuilla. Rakas hetki on kuitenkin jouluruokien valmistelu perheen kanssa aatonaattona. kajaste.enni@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Hautausmaalla käynti jouluaattona.
  han.nystrom@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Lumiukko aattoaamuna :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Parasta on, kun koti saadaan kuntoon ja voi aloittaa ruokien valmistelun. Kaikilla hyvä ja rauhaisa mieli.

  VastaaPoista
 26. Joulun herkkulahjojen valmistus on yksi lempipuuhista. Aattoaamuna yön yli paistuneen kinkun tuoksuun herääminen on jo rakas muisto lapsuudesta, mikä jatkuu nyt omassa kodissa. Parasta kuitenkin on kiireettömän tunnelman luominen kaiken valmistelun jälkeen. Yhdessä oleminen ja siitä rauhassa nauttien.

  pipsa.vanhala@kotinet.com

  VastaaPoista
 27. Kyllä se joulukuusen sisään tuominen ja koristelu tuo edelleen sen jouluntunteen. Ihana olisi saada joulukalenteri myös itselle.
  Riitta.jaakkola@nic.fi

  VastaaPoista
 28. Ihanin muisto lapsuudesta on, kun otettiin joulukoristeet esille, laitettiin joululaulut soimasn ja sisarusten kanssa tanssittiinniiden tahtiin. :D

  Hanna.laine@netikka.fi

  VastaaPoista
 29. Kun äiti sanoo että on tehnyt mantelipikkuleipiä ja niitä pääsee syömään.

  vertti.salo@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Joulu on ollut aina minulle vuoden parasta aika. Jouluruoan valmistus,lahjojen etsintä ja paketointi, kuusen pystyttäminen ja koristelu,glögin juonti, kodin siivoaminen, perheen näkeminen yhdestä pitkästä aikaa ovat todella arvokkaita hetkiä. Minulle ihanin traditio on herätä aattona, avata kalenterin viimeinen luukku ja aloittaa joulun juhlistaminen yhdessä riisipuurolla, luumuleitolla, kanelilla ja sokerilla perheen kanssa ruokapöydässämme.Joulu on ihanaa aikaa, nautitaan kaikki siitä koko sydämin! :)

  - annika__vainio@hotmail.fi (kaksi alaviivaa)

  VastaaPoista
 31. Kuusen koristelu ja jouluruokien valmistus :)
  helmityttonen@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Aattoaamun sauna ja sen jälkeinen riisipuuro. Sitten on enää vähän kevyitä hommia, ruokien valmistamista, tyttöjen hiusten kähertelyä, pukeutumista ja joulu on valmis.

  VastaaPoista
 33. Aattoaamuna parasta on kun koko perheen kanssa syödään riisipuuroa. Tunnelma on jotenkin iloinen ja odottava :) mira.alaverronen@hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Herään jokaisena jouluaattona todella aikaisin, laitan joulukuusen kynttilät päälle ja syön joulutortun kuusen loisteessa! :) Sitä tunnelmaa ei voita mikään!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 35. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 36. Kuusen koristelu ja jouluateria.
  nailswonderland2011@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Rakas traditio on viettää hetki kiireiden keskellä hiljentymällä iltaisin pelaamaan lautapelejä glögikupposen kera :)
  - Laura
  (laitinenlaura94@gmail.com)

  VastaaPoista
 38. Rakkain jouluodotukseen liittyvä hetki on kuusen koristelu koko perheen voimin joululauluja laulaen.
  annika.rantala1@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Ennen joulua parasta on joululahjaksi menevien sukkien neulominen ja paketointi. Kauniista paketeista tilee niin hyvä mieli!

  outivar@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Minusta ihaninta on lahjojen paketointi. Iskee joulufiilis heti!

  ellu_friman(miukumauku)hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Lahjojen suunnitteleminen ja paketointi! juulia.myllykangas@outlook.com

  VastaaPoista
 42. Tärkein ja rakkain perinne on aattona haudoilla käyminen ja sen jälkeen kokoonnutaan aattoa viettämään. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Joulusauna on tärkein perinne :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Tärkein perinne joulussa on perheen yhdessäolo ja haudoilla käyminen.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 45. Joulusauna ja joulurauhan julistuksen kuunteleminen saa mut aina viimeistään joulutunnelmaan!
  siirun@luukku.com

  VastaaPoista
 46. Mulle paras joulunalusperinne on juurikin niiden jouluvalojen laittaminen, sillä saadaan valoa ja tunnelmaa tähän pimeään aikaan :)

  tuulinnea ät hotmail com

  VastaaPoista
 47. Tärkeimmät traditiot liittyy kotona yhteiseen joulupuuroon, kuusen koristeluun ja joulusaunaan ❤️ autiokatjaa@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Työpaikan puurojuhla asiakkaille( ja henkilökunnalle sen jälkeen��)aloittaa oman Jouluun valmistautumisen . Ilman sitä ei Joulua enää osaisi odottaakaan��

  VastaaPoista
 49. Paketoitten kun kukaan ei ole kotona. Kinkun paistan aattoyönä jonka tuoksuun muut 12 heräävät..sitten aamiaisrlla napsitaan tuoreet herkut😍
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Odotan todella paljon omien jouluperinteiden muodostumista, varsinkin sitten jos joskus on lapsia. Nyt odotan jo kiireetöntä joulunaikaa, glögiä, pipareita ja puuroa jouluaamuna oman rakkaan kanssa. Myös joulupukin kuumalinja on must! ��
  johanna.vahatiitto@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Jouluun valmistautuminen herkuttelemalla ja musiikkia kuuntelemalla on parasta :)
  laura.leppajarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Kyllähän se löytyy lapsuudesta, kun aattona koristeltiin kuusi
  maikinposti8@gmail.com

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.