|

Falafel-lihapullat

Kun syksyllä starttasin arjen taklaajat -postaussarjaa, kyselin somessa blogin seuraajilta, mistä raaka-aineista reseptejä toivottaisiin. Toiveita tuli paljon, mutta yksi raaka-aine nimettiin selvästi muita useammin: jauheliha. Se on erityisesti lapsiperheiden arjen pelastaja, josta loihditaan kaiken arkikiireen keskelläkin nopeasti ruokaa.

Falafel-lihapullat on loistava yhdistelmä tuttuja lihapullia, jotka on höystetty falafeleista tutuilla raaka-aineilla ja mausteilla. Tämä resepti on erinomainen esimerkki ruoasta, joka täyttää arkivaateet valmistumalla nopeasti, mutta sopii myös esimerkiksi juhlien salaattipöytään tai pitaleivän täytteeksi leffailtana. Resepti on Atrian Jauhelihakirjasta.

Falafel-lihapullat

Annokset: 6 annosta

Raaka-aineet

  • 100 g kikherneitä
  • 2 rkl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi*
  • 1 limen kuori ja mehu
  • 1 tuore chili tai maun mukaan*
  • 400 g naudan jauhelihaa 15 %
  • 1/2 punttia korianteria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa*
  • 1 tl suolaa
  • hieman mustapippuria

lisäksi

  • maustamatonta jogurttia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta kikherneistä liemi. Laita kikherneet, tahini, limen ohuelti raastettu kuori ja mehu sekä valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
  • Hienonna chili ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetki. Pyörittele pullia ja paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai öljytilkassa keskilämmöllä pannulla.
  • Tarjoa pullat salaatin kanssa, pitaleivän sisässä tai vaikka riisin kanssa. Maustamaton jogurtti sopii hyvin pullien kaveriksi.

Vinkit!

*-merkit reseptissä ovat omia lisäyksiäni.
VINKKI! Jos ja kun kikherneitä jää yli, voit tehdä niistä mausteisia paahdettuja kikherneitä.