|

Gluteeniton mokkapalakakku

Gluteeniton mokkapalakakku

Mokkapalat ovat aina vaan vastustamattoman hyviä. Niissä yhdistyy kaikki, mitä usein makealta leivottavalta haluaa: helppo valmistaa, täyteläinen maku ja takuuvarma menekki. Ja kun tutun jutun tarjoaa hieman eri muodossa, kakkuna, ei se ole yhtään tylsä taikka tavallinen. Mokkapalakakku sopii vaikka joulupöytään.

Gluteeniton mokkapalakakku

Useimmiten leivon voilla. Rakastan voin tuomaa kuohkeutta ja täyteläisyyttä, sen vivahteikasta makua. Ja tiedättekö mitä. Leivontaöljyllä leivotut mokkapalat maistuivat ihan kuin voilla leivoituilta. Pullossa olevan tuotteen käyttö on helppoa, sillä sulattamista ei tarvita. Tarvitaan vain kevyt ravistus ja tuote on käyttövalmis. Etuna on myös se, että leivontaöljyä on helppo käyttää vaikka mökillä tai muissa olosuhteissa, joissa tiskin minimoiminen ja käytettävyys ovat avainasemassa.

Mokkapalakakun pohjasta tuli kuohkea ja pehmeä. Öljy toimi myös kuorrutteessa. Lisäsin päälliseeen vain ihan pienen ripauksen suolaa, jotta maku on tasapainoisempi.

Gluteeniton mokkapalakakku

Mokkapalakakun koristelussa mielikuvitus on rajana. Nyt asettelin päälle ihanan helppoja riisisuklaakuusia ja pari suloista metsäneläintä. Eikö ole hurmaava satumetsä! Tämänkaltaisesta leivonnasta minä just pidän: Helpolla hyvää ja kaikille maistuvaa. Koristelutkin ovat vähän sinne päin, eikä pinnasta tullut aivan tasainen, mutta ei se oikeakaan metsä mikään tasainen paikka ole. Mokkapalakakun toteutin nyt gluteenittomana, mutta yhtä hyvin gluteenittoman jauhoseoksen tilalla voi käyttää vehnä- tai spelttijauhojakin.

Mokkapalakakku
Mokkapalakakku

Gluteeniton mokkapalakakku

8–10 annosta
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys12 minutes
Valmistusaika22 minutes
Annokset: 8 annosta

Raaka-aineet

Pohja

  • 1 dl leivontaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/4 dl vettä
  • 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 tl soodaa
  • 3 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa

Päälle

  • 3 rkl leivontaöljyä
  • 3 rkl vahvaa kahvia
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 250 g tomusokeria
  • riisimurokuusia tai muita koristeita

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita kattilaan leivontaöljy, suola, kaakaojauhe ja vesi. Kiehauta.
  • Sekoita kulhossa kuivat aineet.
  • Lisää taikinaan kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 10–14 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.
  • Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.
  • Sekoita leivontaöljyyn kuuma kahvi, kaakao sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, jotta kuorrutteesta tulee tasaista.
  • Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku riisimurokuusilla tai esimerkiksi strösseleillä.

Vinkit!

VINKKI! Tuplaamalla annoksen saat pellillisen mokkapaloja