Gochujang-mantelit

lauantai 16. joulukuuta 2017




JOULUKALENTERIN 16. LUUKKU




Gochujang-mantelit, mukillinen glögiä ja villasukat. Siinä on sellainen kolmikko, ettei joulukuiseen iltaan muuta tarvitse. Tahmeat, makeantuliset mantelit valmistuvat nopeasti – ja loppuvat vähintään yhtä nopeasti, niin hyviä ne ovat.

Gochujang on korealainen chilitahna, joka on maultaan intensiivinen ja ihana. Se maustaa maukkaiksi myös lihapullat tai vaikka helpot korealaiset ribsit. Myös jogurtin tai majoneesin maustajana tahna on mainio – dippi on valmista hetkessä. 

Näiden paahdettujen manteleiden ohje on loistavasta Vaimomatskuu-blogista. Kun Juulia teki manteleita, tuli sellainen vieno valaistuminen: Ah, no tietenkin gochujang-manteleita, miten en ole tuota hoksannut. Vaimomatskuu on muuten blogi, joka ruoka ja kuvat sekä mykistävät että tyrmäävät joka kerta. 

Jos olet kaltaiseni napostelija, kurkkaa myös nämä pähkinäiset glögin kaverit:






Resepti

 

 

 

100 g kuorellisia manteleita
1 rkl gochujang-chilitahnaa
2 rkl ruskeaa sokeria
3 rkl vettä
1/2 rkl rypsiöljyä


Kuumenna uuni valmiiksi 150 asteeseen. Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia samalla sekoitellen. Lisää chilitahna, sokeri ja vesi. Sekoita ja jatka kunnes mausteseos muuttuu tahmeaksi (noin 5 minuuttia). Huomaa, että sokerinen mausteseos palaa helposti, joten ole tarkkana, ettet paahda liian kuumalla tai liian pitkään.

Kaada mantelit mausteineen leivinpaperille ja jatka paahtamista uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes gochujang-seos on tarttunut manteleiden pintaan. Mantelit saavat jäädä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä ja irroittele mantelit toisistaan.

Tarjoa glögin kanssa tai osana juustopöytää.

_____




 

7 kommenttia

  1. Ai kun ihana idea! Vähän poltetta manteleihin. Pitää ostaakin isompi mantelipussi, teen näitä lakumanteleiden kaveriksi. Sulla on nyt sellainen sarjatuli menossa, että mun pitää varmaan kahlata kokaten koko sun joulukalenteri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että reseptit kolahtelee :) JEE!

      Mutta lakumantelit kuulostaa superhyvälle. Oisko niihin reseptiä?

      Poista
    2. Lakumantelit on niin ihania! Mun on oikein pitänyt pidätellä tänne asti ettei lähde ihan lapasesta niiden syöminen. Veikkaan että saan uuden riippuvuuden noista gochu-versioista, joten tässä sulle vaihtarina: https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/12/08/herkulliset-paahdetut-lakritsimantelit/

      Poista
  2. Nämä! Tämmöinen ehkä vähän chiliherkkä kuin minä, taistelin mieheni kanssa viimeisistä manteleista! Kiitos! Teen näitä joulusnäkseiksi.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että innostuit tekemään näitä :) Kiitos Hannele myös kauniista sanoista ja blogini suosituksesta! Arvostan sua ja sun mielipidettä valtavasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Nämä on ihan yli hyviä. Teen näitä ehdottomasti jouluksi.

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.