Gochujang-mantelit
Sopivan tuliset ja koukuttavat mantelit häviävät hetkessä. Gochujang-mantelit ovat helppo naposteltava!
Valloittavan tahmaiset ja hieman tuliset mantelit, mukillinen kuumaa huomaa ja villasukat. Siinä on sellainen kolmikko, ettei pimeään iltaan muuta tarvitse. Tahmeat, makeantuliset mantelit valmistuvat nopeasti – ja loppuvat vähintään yhtä nopeasti, niin hyviä ne ovat.
Gochujang on korealainen chilitahna, joka on maultaan intensiivinen ja ihana. Se maustaa maukkaiksi myös lihapullat, ihanan helpon Gochujang-kukkakaalin tai vaikka helpot korealaiset ribsit. Myös jogurtin tai majoneesin maustajana tahna on mainio – dippi on valmista hetkessä.
Näiden paahdettujen manteleiden ohje on loistavasta Vaimomatskuu-blogista. Kun Juulia teki manteleita, tuli sellainen vieno valaistuminen: Ah, no tietenkin gochujang-manteleita, miten en ole tuota hoksannut. Vaimomatskuu on muuten blogi, joka ruoka ja kuvatsekä mykistävät että tyrmäävät joka kerta.
Jos olet kaltaiseni napostelija, kurkkaa myös nämä pähkinäiset kaverit:
- Harissamantelit
- Garam masala -mantelit
- Chili-kaffirlimetti-mantelit
- Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät
- Salt & vinegar -pähkinät
- Karamellisoidut cashewpähkinät
Gochujang-mantelit
Raaka-aineet
- 100 g kuorellisia manteleita
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl ruskeaa sokeria
- 3 rkl vettä
- 1/2 rkl rypsiöljyä
Tee näin
- Kuumenna uuni valmiiksi 150 asteeseen.
- Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia samalla sekoitellen.
- Lisää chilitahna, sokeri ja vesi.
- Sekoita ja jatka kunnes mausteseos muuttuu tahmeaksi (noin 5 minuuttia).
- Huomaa, että sokerinen mausteseos palaa helposti, joten ole tarkkana, ettet paahda liian kuumalla tai liian pitkään.
- Kaada mantelit mausteineen leivinpaperille ja jatka paahtamista uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes gochujang-seos on tarttunut manteleiden pintaan. Mantelit saavat jäädä hieman tahmeiksi.
- Anna jäähtyä ja irrottele mantelit toisistaan.
- Tarjoa glögin tai teen kanssa tai osana juustopöytää.