| | |

Gochujang-mantelit

Sopivan tuliset ja koukuttavat mantelit häviävät hetkessä. Gochujang-mantelit ovat helppo naposteltava!

Gochujang-mantelit

Valloittavan tahmaiset ja hieman tuliset mantelit, mukillinen kuumaa huomaa ja villasukat. Siinä on sellainen kolmikko, ettei pimeään iltaan muuta tarvitse. Tahmeat, makeantuliset mantelit valmistuvat nopeasti – ja loppuvat vähintään yhtä nopeasti, niin hyviä ne ovat.

Gochujang on korealainen chilitahna, joka on maultaan intensiivinen ja ihana. Se maustaa maukkaiksi myös lihapullat, ihanan helpon Gochujang-kukkakaalin tai vaikka helpot korealaiset ribsit. Myös jogurtin tai majoneesin maustajana tahna on mainio – dippi on valmista hetkessä. 

Näiden paahdettujen manteleiden ohje on loistavasta Vaimomatskuu-blogista. Kun Juulia teki manteleita, tuli sellainen vieno valaistuminen: Ah, no tietenkin gochujang-manteleita, miten en ole tuota hoksannut. Vaimomatskuu on muuten blogi, joka ruoka ja kuvatsekä mykistävät että tyrmäävät joka kerta. 

Jos olet kaltaiseni napostelija, kurkkaa myös nämä pähkinäiset kaverit:

Gochujang-mantelit 

Helpot mausteiset mantelit ovat koukuttavan herkullisia.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes

Raaka-aineet

  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1/2 rkl rypsiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni valmiiksi 150 asteeseen.
  • Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia samalla sekoitellen.
  • Lisää chilitahna, sokeri ja vesi.
  • Sekoita ja jatka kunnes mausteseos muuttuu tahmeaksi (noin 5 minuuttia).
  • Huomaa, että sokerinen mausteseos palaa helposti, joten ole tarkkana, ettet paahda liian kuumalla tai liian pitkään.
  • Kaada mantelit mausteineen leivinpaperille ja jatka paahtamista uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes gochujang-seos on tarttunut manteleiden pintaan. Mantelit saavat jäädä hieman tahmeiksi.
  • Anna jäähtyä ja irrottele mantelit toisistaan.
  • Tarjoa glögin tai teen kanssa tai osana juustopöytää.