Hattara-kuohari

perjantai 1. joulukuuta 2017JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU

 

 

Pumpulista hattaraa ja pirskahtelevaa kuohuvaa – eihän joulukuu voisi hattara-kuoharia paremmalla yhdistelmällä alkaakaan. Tervetuloa Kokkipottilan joulukalenterin pariin! 

Tuttuun tapaan joulukalenterin luukku aukeaa joka päivä. Luukkuihin on kätkeytynyt juhlakauteen sopivia herkkuja, jotka huumaavat helppoudellaan. Kattaus on kirjava kuin villeimmät joulupaperit: arkiruokaa, koska arjentaklaajia tarvitaan joulukuussakin, naposteltavaa, drinkkejä, ruokalahjoja ja perinteisiä jouluruokia.


 


Hattara-kuohari on maailman helpoin drinkki. Tarvitaan vain hattaraa ja rutikuivaa kuohuviiniä ja pim, valmista tuli. Samalla se on ehkä maailman hyväntuulisin ja näyttävin drinkki, sillä hattara saa aina aikaan hymyjä, ja kuohari, no kyllä te tiedätte.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin: kaadetaan lasiin kylmää ja kuivaa kuoharia ja pudotetaan hattarapilvi päälle. Kapeissa kuoharilaseissa hattaran voi jättää keikkumaan lasin suulle, ja jokainen voi päättää syökö hattaran siltään vai painaako sen kuoharikylpyyn. Hattara sulaa kuohuviinin sekaan hetkessä. Toisinkinpäin drinkin voi toteuttaa: laseihin laitetaan hattaraa ja kuoharia kaadetaan näyttävästi päälle.

Hattara tuo kuohariin hitusen makeutta, mutta ei lainkaan niin paljoa miltä äkkipäätä tuntuisi. Näyttäväkin hattarapilvi taittaa kuohuviinin kuivuutta vain hennosti. 

Resepti

 

 

 

Hattara-kuohari

 

1 prk valmista hattaraa
1–2 ploa kuivaa kuohuviiniä

Kaada kylmä kuohari laseihin ja viimeistele hattaralla. Huomaa, että hattara sulaa hetkessä kuoharin joukkoon. Voit myös kaataa kuoharia lasissa olevan hattaran päälle.

Vinkki! Alkoholittomana versiona toimii hyvin makuvissy tai vissy, johon on sekoitettu hieman mehua.

_____2 kommenttia

Hanna / Hannan soppa kirjoitti...

Oi jee! Joulukalenteri ja hattarakuohari! Kippis!

Hannele kirjoitti...

Kippis! Tästä se lähtee <3

Sisällön tarjoaa Blogger.