K18 fudge

perjantai 15. joulukuuta 2017




JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU




Kolme raaka-ainetta, kymmenen minuuttia ja fudge on valmis. Karkkien valmistaminen ei voi helpompaa olla!

K18 fudge on aikuisten karkkia. Se on ihanan tahmeaa eikä liian makeaa – etenkin, jos terästetyn fudgen tekee tummaan suklaaseen. Se on myös niin tuhtia, että pieni pala riittää taittamaan makeannälän ja jälkiruokatarpeen. Karkkimassaan sekoitetaan omaan suuhun ja suklaiseen makuun sopivaa terästystä: konjakkia, viskiä, rommia tai jotain likööriä. Massan voi myös jakaa kahteen tai kolmeen osaan, maustaa jokaisen osan erilaisella juomalla. Päällysten kanssa voi olla hillitty tai heittäytyä villiksi. Fudgesta saa helposti vaikka rocky road -version, kun vielä lämpimän massan päälle kasaa pieniä vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja suklaapaloja.

Viinafudgen rakennetta säädetään lisäämällä tai vähentämällä alkoholin määrää. Lisäämällä terästystä fudge pehmenee, jolloin siitä saa muotoiltua vaikka palloja, jotka voi sitten päällystää pähkinärouheella tai kaakao- tai marjajauheella. Vähentämällä alkoholia massa tiivistyy ja on riittävän napakkaa pakattavaksi paloina vaikka lahjarasiaan.

Jos suklaata parempaa ei mielestäsi olekaan, kokeilepa edellisvuoden joulukalenterien herkkuja. Kaikki alla olevat suklaisen sulostuttajat ovat helppoja tehdä, ja ne sopivat erinomaisesti myös ruokalahjoiksi.






Resepti






K18 fudge


1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (397 g)
400 g tummaa suklaata
1/2–3/4 dl viskiä (tai konjakkia)
(rouhittuja pähkinöitä)


Kaada kattilaan kondesoitu maito ja paloiteltu suklaa. Lämmitä hyvin miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon viski. Puolella desillä viskiä fudgen rakenteesta tulee napakkaa, isompi määrä pehmittää rakennetta. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele halutessasi päälle rouhittuja pähkinöitä. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa suupaloiksi. Huoneenlämmössä fudge pehmenee hieman.

_____





2 kommenttia

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Tämä menee heittämällä mun joulumenuun! Kaunko tämän pitää kovettua jääkaapissa, viekö yön yli vai riittääkö joulusaunan ajan?

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla!
Jos olette saunassa pari tuntia, se riittää. Mutta säilyy jääkaapissa niin hyvin, että voit hyvin tehdä sen vaikka jo nyt.

Sisällön tarjoaa Blogger.