Leivän sisällä paistettu juusto

keskiviikko 20. joulukuuta 2017



JOULUKALENTERIN 20. LUUKKU



Jos testaat joulukalenterista vain yhtä reseptiä, testaa tätä taivaallisen hyvää leivän sisällä paistettua juustoa. Se on syntisen hyvää – mitä muuta leivän ja juuston liitolta voi edes olettaa – ja näyttävyydestään huolimatta todella helppoa.




Raaka-aineita tarvitaan kaksi: leipä ja camembert-juusto. Tai itseasiassa kolme, sillä omena tai päärynä toimii raikkaana lusikkana, hedelmälohkoilla kaapaistaan sulanutta juustoa suuhun. Leivän sisälle voi laittaa makua antamaan yrttejä ja valkosipulinkynsiä, ja päälle voi lorauttaa hieman öljyä, mutta välttämättömyyksiä nämä eivät ole.

Leivän sisällä paistettu juusto sulaa fonduemaisen valuvaksi. Juuston kuori saattaa ratketa lämmitettäessä, mutta se ei haittaa mitään, sillä leivän kuori pitää juuston kyllä sisällään. Leipään osin imeytynyt juusto on sitä paitsi aivan ihanaa. Hedelmien lisäksi sulaa juustoa voi kaapia paahdetuilla leivän sisuksilla, niillä, jotka ovat antaneet tilaa juustolle.

Tämä helppo herkku on ihan loistava tarjottava illanistujaisissa tai vähän fiinimpänä iltapalana. Ehkä välipäivinä tai uutena vuotena tarjoat tätä?





Resepti




Leivän sisällä paistettu juusto

2–4 annosta

1 vaalea leipä
1 camembert-juusto
hieman oliiviöljyä
1–3 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
omenoita tai päärynöitä


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivän kanteen hieman juustoa suurempi pyöreä reikä. Nosta kansi pois ja kaiva leivän pehmeä sisus suurimmaksi osaksi pois. 

Laita camembert-juusto leivän sisään, lorauta hieman oliiviöljyä juusto päälle ja reunoille. Voit laittaa juuston päälle valkosipulinkynsiä puolitettuina ja tuoretta timjamia. Nosta leivän kansi päälle ja kääri leipä folioon.

Paista noin 20 minuuttia. Noin viisi minuuttia ennen paistoajan päättymistä, laita leivän sisuksen paahtumaan uuniin. Lohko leivän paistuessa omenat tai päärynät.

Poista folio, nosta leivän kansi pois ja viillä juuston kuori veitsellä auki. Tarjoa heti. Dippaa hedelmiä ja paahtuneita leivän sisäosia juustoon. Nauti lopuksi koko leipä.

_____




8 kommenttia

Rosmariini kirjoitti...

Huh, kun näyttää houkuttelevalta. Tätähän olisi voinut tarjota vaikkapa kylään kutsutuille bloggaajakollegoillekin. :)

Viikonloppukokki kirjoitti...

Kun sekä juusto, että leipä kuuluu heikkouksiin, tätä ei voi vastustaa. Täytyypä valita leipään sopiva juusto tai toisin päin.

Hannele kirjoitti...

Tämä on ihan hullun ihanaa.
Seuraavalla kerralla tarjoan teille tätä :)

Hannele kirjoitti...

Tätä on vähän vaikea vastustaa, myönnetään!

Anne kirjoitti...

Joooo!! kävinkin jo Hannan blogissa kuolaamassa juustoa ja nyt siirryin tänne. Uunijuusttot <3

Hannele kirjoitti...

Meillä oli Hannan kanssa (taas) tämmöinen great minds -hetki. Mulla hiukka eilen veny luukun julkaisu, ja kun hehkutin Hannalle, että livenä on, hän laittoi kuvan tämän päivän luukustaan. Uunijuustot on todellakin <3

Ulla kirjoitti...

Mielettömän hieno idea, tosin tuli heti kauhea nälkä!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Ulla!

Sisällön tarjoaa Blogger.