Maidoton Baileys

torstai 14. joulukuuta 2017
JOULUKALENTERIN 14. LUUKKU

 

Itse tehty Baileys on blogin yksi suosituimpia reseptejä. Hieman muunneltuna kermaliköörin resepti löytyy myös Suupaloja-kirjastani. Ja onhan siinä nyt jotain vähintäänkin puolivilliä ja sykähdyttävää kaataa lasiin Baileysta, joka on ehkä jopa parempaa kuin esikuvansa. Joulunajan must have on tässä.

Maidottoman Baileysin voi tehdä mukaillen alkuperäisreseptiä, jos vain onnistuu löytämään kondensoitua kookosmaitoa (löytyy esim. Vegekaupasta). Kuohukerman voi korvata kookoskermalla tai -maidolla. Jos vegaanista kondensoitua maitoa ei ole saatavilla, saa maidoton Baileys makeutensa agavesiirapista. Yhtä kaikki maidoton kermalikööri onnistuu ihan helposti. Alle kirjasin sen helpomman reseptin, jonka toteuttaminen onnistuu lähikaupasta löytyvillä aineksilla.
Paitsi pikkujoulujen jälkkärinä, myös ruokalahjana Baileys on ihana. Joku vuosi sitten ostin kasan pieniä parin desin termospulloja, jäähdytin ne jääkaapissa ja kaadoin lahjaliköörin kylmiin pulloihin – näin ne säilyvät paremmin kuljetuksessa ja voivat odotella hetken huoneenlämmössäkin.

Resepti

Maidoton Baileys

2 1/2 dl kookoskermaa TAI täysrasvaista kookosmaitoa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
muutama rouhaisu vaniljamyllystä
1/2 dl vahvaa kahvia (espresso)
noin 1/2 dl agavesiirappia
1/2–1 dl viskiä


Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Tarjoa jääpalojen kanssa. 

_____1 kommentti

Annie kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein tätä joululahjaksi (ja hieman itselleni) ja tästä tuli ihanaa <3 Laitoin hieman vähemmän agavesiirappia, mutta muuten noudatin ohjetta :)

Sisällön tarjoaa Blogger.