Mustikkainen prosecco

keskiviikko 6. joulukuuta 2017
Mustikka-spritz on täydellinen juhlajuoma!


Pirskahtelevassa juhlajuomassa Pohjois-Pohjanmaan kumpuilevasta vaaramaisemasta poimitut mustikat kohtaavat eteläisen Euroopan kuplajuoman. Kombo on hyvä: juuret ovat vahvasti syvällä Suomessa, mutta ote on kansainvälinen ja vahvasti eurooppalainen. Sellainen kai minäkin olen.



Yhtä lailla proseccon sijasta voi käyttää cavaa tai cremantia. Shampanjan nauttisin siltään, ehkä mustikkakakun tai mustikkakukon kanssa.

Juoman makeutta ja sävyä voi säätää vähentämällä tai lisäämällä mustikkasiirapin määrää. Lapsille kuohuviinin sijaan laitetaan tietenkin kivennäisvettä, että kaikki saavat kilistellä samanvärisellä juomalla. Koristeeksi käyvät syötävät kukat tai jäiset marjat, jätetään ne tuoreet marjat sitten taas kesäkauteen.



Resepti


Mustikkainen prosecco

6–8 annosta

mustikkasiirappi

  • 1 dl mustikoita (pakastemustikat käyvät hyvin)
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria

lisäksi

  • 1 pullo kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
  • syöväviä kukkia (tai marjoja)


  1. Valmista ensin siirappi. Huomioi, että siirapin tulee jäähtyä ennen käyttöä. 
  2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi siirappi ja jäähdytä.
  3. Kaada laseihin hieman jäähtynyttä siirappia ja täytä lasit kuohuviinillä. Koristele haluamallasi tavalla.

Resepti on alunperin julkaistu Balmuirin uutiskirjeessä keväällä 2017

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.