Nopea maksapatee

Itse tehty maksapatee on ihan helppo juttu!

Nopea maksapatee

Itse tehty maksapatee on ollut to do -listalla pitkään. Pari vuotta sitten tuunasin kaupan kamaa yrteillä – ihan kelpoa siitäkin tuli. Nyt panostin hieman enemmän ja tein nopean maksapateen pannulla paistetusta broilerin maksasta. Hyvää! Erityisen hyvää tahna on rapeaksi paahdetun leivän päällä. Makeankirpeät kuivatut karpalot sopivat makupariksi aivan loistavasti.

Jos haluat tehdä broilerin maksasta hienostuneempaa pateeta, kurkkaapa aina yhtä ihanaan Campasimpukka-blogiin, jossa on myös tehty maksapateeta.

Resepti

Nopea maksapatee

noin 2 dl

  • 300 g broilerin maksaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl portviiniä
  • 1/2–3/4 tl suolaa
  • hieman mustapippuria
  • (noin 1 tl hunajaa)

lisäksi

  • kuivattuja karpaloita
  • paahdettua patonkia tai maalaisleipää tarjoiluun
  1. Kuivaa maksa ja paista se tilkassa öljyä kypsäksi paistinpannulla. Jäähdytä.
  2. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti.
  3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja patee tasaiseksi. 
  4. Maista ja säädä suola kohdilleen. 
  5. Lisää tarvittaessa hieman makeutta pyöristämään makua. 
  6. Patee säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa pari päivää. Tarjoa patee paahdetun maalaisleivän tai patongin kanssa. Tarjoile lisänä kuivattuja karpaloita.

_____

Reseptin runko on repäisty joku vuosi sitten ruotsalaisesta ruokalehdestä, luultavasti siitä suosikistani eli Lantliv mat&vin -lehdestä.