Riisisuklaakuuset

lauantai 2. joulukuuta 2017
JOULUKALENTERIN 2. LUUKKU 

Kaksi raaka-ainetta ja vähän leivinpaperia. Niin helppoja ovat riisisuklaakuuset. Ne valmistuvat nopeasti jääkaappiin, mutta malttavat odotella kyllä kylmässä kääreissään esillelaittoa.
Jos ihan rehellisiä ollaan, laitoin karkkikuusiin kolmea raaka-ainetta: sulatettua suklaata, puffattua riisiä ja ripauksen suolaa. Suola ei ole lainkaan välttämätön, mutta se antaa hieman vastusta yltäkylläiselle makeudelle maistumatta lainkaan suolaiselle. Joskus olen laittanut riisisuklaaseen myös lusikallisen tai pari kylmäpuristettua kookosöljyä. Se tekee kuusista hieman jämäkämmät, lujittaa rakennetta, ettei kuuset heilu joulun tuulissa.

Karkkikuuset sopivat tietysti syötäväksi sellaisenaan vaikka glögin kanssa. Ne ovat hauska lisä juustotarjottimelle tai piparitalon pihakuusiksi. Kuusten ympärille voi tehdä helppoja poroja vaahtokarkeista ja karkkilumiukkoja. Eikä talojen tarvitse olla mitään jättiläisiä, pienet piparitalot, jotka sopivat glögikupin reunalle, ovat paljon helpompia tehdä ja taattuja hyvän tuulen tuojia. Huomenna riisisuklaakuuset pääsevät koristamaan maailman ihaninta kakkua.

Resepti
Riisisuklaakuuset


noin 10–12 kpl


4 dl puffattua riisiä tai riisimuroja
100 g suklaata (tummaa tai vaaleaa)
ripaus suolaa
(1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä)

nonparelleja koristeeksi 
hieman sulatettua suklaata tai pikeeriä kiinnittämiseen


Kiepauta leivinpaperisuikale tötteröksi ja kiinnitä klemmarilla tai maalarinteipillä. Tee tötteröitä 10–15 koosta riippuen. 

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää puffattu riisi ja suola sekä halutessasi kylmäpuristettu kookosöljy. Sekoita huolellisesti. Nostele massa tötteröihin. Laita täytetyt tötteröt pystyyn esimerkiksi juomalaseihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kuori jähmettyneiden karkkikuusten ympäriltä paperit ja kiinnitä koristeet pienellä tipalla sulaa suklaata tai pikeeriä. Tarjoa siltään tai koristele kuusella joulukakku tai vaikka juustopöytä.

_____2 kommenttia

Essi kirjoitti...

Onpa söpöjä! <3 :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyssyrät miten kauniita sinun kuusesi ovat ja taidokkaita!

Sisällön tarjoaa Blogger.