Salt & vinegar -pähkinät

maanantai 18. joulukuuta 2017
Otan vain yhden. Kulhollisen, tarkoitin. Salt & vinegar -pähkinät ovat superhyviä!

Salt & vinegar -pähkinät

Suolaiset naposteltavat ovat niitä ruokamaailman ihanuuksia, joita kaikki rakastavat. Kulhollinen näitä suolaisia pähkinöitä häviää aina hetkessä, sillä salt & vinegar -pähkinät ovat poikkeuksellisen addiktoivia. Olen varoittanut.

Salt & vinegar -pähkinät


Paahdetut pähkinät ovat loistava tarjottava melkein missä tahansa illaistujaisissa. Telkkarista tuleva leffa, joululahjavalvojaiset, glögihetki, uuden vuoden vastaanotto tai tapanintanssien etkot tai jatkot – pähkinät ihastuttavat kaikkia aina vaan. Ja koska salt & vinegar -pähkinät on helppo tehdä etukäteen, ovat ne myös mainio lahja tai vieminen.

Salt & vinegar -pähkinöiden tekeminen on todella helppoa, mutta aikaa siihen menee puolisentoista tuntia, sillä pähkinät haluavat kylpeä suolatussa etikassa hyvän tovin. Ymmärrän oikein hyvin, kukapa meistä ei kylpemisestä tykkäisi. Etikkakylvyn jälkeen pähkinät paahdetaan matalassa lämmössä uunissa, jossa ne rapeutuvat rouskuviksi herkuiksi.

 

Resepti

   

 

Salt & vinegar -pähkinät


  • 200 g cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2–2 tl suolaa


  1. Sekoita suola ja etikka kulhossa. 
  2. Kaada kulhoon pähkinät ja sekoita. Anna pähkinöiden maustua tunnin verran. 
  3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. 
  4. Kaada pähkinät ja loppu etikka leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda pähkinöitä noin 20 minuuttia eli kunnes pähkinät ovat kullanruskeita ja liki rapeita (lopullinen rapeutuminen tapahtuu pähkinöiden jäähtyessä). Sekoita pähkinöitä tarvittaessa paahtamisen puolivälissä.
  5. Tarjoa jäähtyneinä.

2 kommenttia

Jenni / Ruoka-alkemisti kirjoitti...

Oi kuulostaa ihanalta! :) Viinietikkajutut on mun herkkua joten varmasti toimii pähkinöissäkin! Täytyy kokeilla

Hannele kirjoitti...

Viinietikkajutut on minunkin herkkua. Nämä on supereita!

Sisällön tarjoaa Blogger.