| | |

Salt & vinegar -pähkinät

Otan vain yhden. Kulhollisen, tarkoitin. Salt & vinegar -pähkinät ovat koukuttavan hyviä ja ne on helppo valmistaa!

Salt & vinegar -pähkinät

Suolaiset naposteltavat ovat niitä ruokamaailman ihanuuksia, joita kaikki rakastavat. Kulhollinen näitä suolaisia pähkinöitä häviää aina hetkessä, sillä suolalla ja etikalla maustetut pähkinät ovat poikkeuksellisen addiktoivia. Olen varoittanut.

Salt & vinegar -pähkinät

Paahdetut pähkinät ovat loistava tarjottava melkein missä tahansa illaistujaisissa tai retkellä. Telkkarista tuleva leffa, joululahjavalvojaiset, metsäretki, glögihetki, uuden vuoden vastaanotto tai tapanintanssien etkot tai jatkot – pähkinät ihastuttavat kaikkia aina vaan. Ja koska maustetut pähkinät on helppo tehdä etukäteen, ovat ne myös mainio lahja tai vieminen.

Suolalla ja etikalla maustettujen pähkinöiden tekeminen on todella helppoa, mutta aikaa siihen menee puolisentoista tuntia, sillä pähkinät haluavat kylpeä suolatussa etikassa hyvän tovin – sillä aikaa sinä voit tietysti tehdä jotain muuta. Ymmärrän kyllä oikein hyvin pähkinöitä, kukapa meistä ei pitkistä kylvyistä tykkäisi. Etikkakylvyn jälkeen pähkinät paahdetaan matalassa lämmössä uunissa, jossa ne rapeutuvat rouskuviksi herkuiksi.

SALT & VINEGAR -PÄHKINÄT

Suolalla ja etikalla maustetut pähkinät ovat koukuttavan hyviä.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
pähkinöiden liotus1 hour
Valmistusaika1 hour 30 minutes

Raaka-aineet

  • 200 g cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 –2 tl suolaa

Tee näin

  • Sekoita suola ja etikka kulhossa.
  • Kaada kulhoon pähkinät ja sekoita. Anna pähkinöiden maustua tunnin verran.
  • Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  • Kaada pähkinät ja loppu etikka leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda pähkinöitä noin 20 minuuttia eli kunnes pähkinät ovat kullanruskeita ja liki rapeita (lopullinen rapeutuminen tapahtuu pähkinöiden jäähtyessä). Sekoita pähkinöitä tarvittaessa paahtamisen puolivälissä.
  • Tarjoa jäähtyneinä.

 

Resepti

   

 

 

 

Salt & vinegar -pähkinät

  • 200 g cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2–2 tl suolaa
  1. Sekoita suola ja etikka kulhossa. 
  2. Kaada kulhoon pähkinät ja sekoita. Anna pähkinöiden maustua tunnin verran. 
  3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. 
  4. Kaada pähkinät ja loppu etikka leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda pähkinöitä noin 20 minuuttia eli kunnes pähkinät ovat kullanruskeita ja liki rapeita (lopullinen rapeutuminen tapahtuu pähkinöiden jäähtyessä). Sekoita pähkinöitä tarvittaessa paahtamisen puolivälissä.
  5. Tarjoa jäähtyneinä.