Nopea arkiruoka: Pasta puttanesca

keskiviikko 31. tammikuuta 2018
Hyvä pasta on kuin ystävä, joka pelastaa arjen pinteestä ja saa hymyn huulille. Pasta puttanesca on juuri sellainen ystävä.


Pasta puttanescassa konkretisoituu monen muun pastan tavoin italialaisen ruoan nerokkuus. Vähäiset ja yksinkertaiset mutta laadukkaat ainesosat löytyvät kotoa liki aina. Ruoka on suoraviivaista, ja se on nopeasti lautasella. Puttanesca syntyy säilykehyllyn aineksista, jotka muodostavat täydellisen kokonaisuuden. Erinomainen ruoka siis #arjentaklaaja-sarjaan.

Säilötyt tomaatit, suolaiset oliivit ja kaprikset sekä pari sardellifilettä ovat pastakastikkeen ydin. Kastike sekoitetaan pastaan jo kattilassa, jotta pasta imaisee itseensä kastikkeen makuja. Annokset viimeistellään persiljalla, tilkalla oliiviöljyä ja parmesaanilla. Koko komeus on pöydässä noin vartissa.



Resepti




Pasta puttanesca

kahdelle


  • 200 g pastaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä 
  • 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 2–4 sardellifilettä (voi jättää myös pois)
  • noin 1 dl kalamata-oliiveja
  • kuivattua chiliä rouheena maun ja tulisuusasteen mukaan
  • noin 1 rkl pieniä kapriksia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (1 tl hunajaa tai sokeria)

lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • parmesaania
  • oliiviöljyä



  1. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota viipaloitua tai hienonnettua valkosipulia öljyssä hetki. 
  2. Lisää tomaatit, hienonnetut sardellifileet, oliivit ja kaprikset. Painele tomaatteja, jotta ne hajoavat. 
  3. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. 
  4. Maista kastiketta ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tasapainota makua tarvittaessa tilkalla makeutusta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  5. Annostele lautasille, silppua päälle persiljaa, raasta parmesaania ja huiskaise lopuksi oliiviöljyä.

2 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tämä on aivan tolkuttoman hyvä ohje! Kaprikset voivat olla vähän isompiakin, niitä Annan kaupan ihania. :)

Hannele kirjoitti...

No todellakin voisivat olla niitä Annan kaupan ihania kapriksia. Niillä on vaan ihmeellinen taipumus: loppuvat aina ihan heti.

Sisällön tarjoaa Blogger.