Helpot perunanachot

tiistai 27. helmikuuta 2018



Perunanachot olivat viime kesän hittiruoka. Täällähän ollaan melkein aallonharjalla!

Ei tämä sentään ensimmäinen kerta ole, kun teen perunasta nachopellin kaltaista ruokaa. Kesällä – ja itse asiassa koko syksyn – uunissa kypsyneet perunalintit tai -lohkot on kuorrutettu kaikilla herkuilla. Siirryin jossain kiireen mutkassa ohueksi viipaloiduista perunoista lohkottuihin pottuihin, ja huomasin niiden toimivat yhtä lailla, vaikka tietenkin nachomaisuudessa lohkot linteille häviävätkin.




Usein lastaan perunoiden päälle maustettuja mustapapuja, joskus härkistä tai paistettua, mausteista jauhelihaa. Tällä kertaa menin salaattimaisella linjalla. Ja kyllä, samettinen juustokastike on salaatinkastike. Tai ainakin salaatinkastikemainen kastike.

Yhtä kaikki, perunoiden päälle voi laittaa melkein mitä vaan. Kunhan ei unohda juustokastiketta. Se on perunoiden kanssa pala taivasta. Tai tarkemmin sanottuna se on pala sitä samaa paikkaa, vaikka siihen kastaisin vain sormensa. Jos haluat tehdä maidottoman (ja vegaanisen) juustokastikkeen, kurkkaa ohje Hannan sopasta. Hannan postaus oli muuten lähtölaukaus perunanachovillitykselle. Alkuperäinen resepti on Anu Braskin Vegaanimättöä-kirjasta.








Resepti







Helpot perunanachot & jumalainen juustokastike


2–4 annosta


1 kg perunoita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
2 avokadoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
limetinlohkoja
(suolalla, jeeralla ja savupaprikalla maustettuja mustapapuja tai jauhelihaa)


juustokastike
200 g ranskankermaa
2 dl cheddarjuustoa raastettuna
ripaus savupaprikaa tai cayennepippuria
(suolaa)


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko pestyt perunat. Voit myös leikata perunoista ohuita linttejä. Mausta suolalla ja sekoita perunoiden sekaan myös öljy. Paista noin 30 minuuttia eli kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä. Voit käännellä paistamisen aikana kerran tai pari perunoita, jotta ne ruskistuvat tasaisemmin.

Viipaloi avokado ja puolita tomaatit. Jos käytät mustapapuja tai jauhelihaa, valmista ja mausta ne.

Tee juustokastike. Laita kattilaan ranskankerma ja raastettu cheddar. Kuumenna hiljalleen välillä sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Mausta savupaprikalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa lämpinänä.

Laita perunoiden päälle avokadoviipaleet, tomaatit ja reilusti tuoretta korianteria. Tarjoa juustokastikkeen kanssa. Laita tarjolle myös limetinlohkoja, jotta jokainen voi lisätä halutessaan ruokaan happoa.

_____






6 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Arvaa kuka syö tätä tänään? :D

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Näyttää tosi herkulliselta! :)

Hannele kirjoitti...

Ainakin minä. :) Ehkä sinäkin!

Hannele kirjoitti...

Kiitos! Tämä on helppoa herkkua!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Uunissa jo! :D

Hannele kirjoitti...

Jes!

Sisällön tarjoaa Blogger.