|

Marinoitu mozzarella – upea tapas tai salaatin lisäke

Talven pimeinä hetkinä olen mielikuvissani palannut monesti viime kesän Rooman reissuun. Tomaatit olivat makeita, viini kylmää ja pienestä lähikaupasta aamupalalle haettu mozzarella – tai oikeastaan burrata – kermaista ja valuvaa. Hymyilin kun maistoin sitruunalla ja granaattiomenalla marinoitua mozzarellaa. Ihan kuin Italia olisi tullut kylään, vaikka burrata syötiinkin Roomassa makeiden tomaattien ja vuokrakodin parvekkeella kasvaneen basilikan kanssa.

Inspiroiduin sitruunalla marinoidusta, granaattiomenan siemenillä ja mintulla viimeistellystä mozzarellasta, kun näin kuvan annoksesta Eisenmanin siskosten Instagramissa. Lopulta seurasin reseptiä melko tarkasti, lisäsin vain ihan tilkan sitruunamehua. Söin mozzarellaa siltään tuoreen leivän kanssa, seuraavalla kerralla laitoin sen salaatin päälle. Raikasta juusto on syöty myös osana tapas-tyyppistä kattausta. Toimeen kannattaa tarttua heti, kun granaattiomenat ovat vielä aika edullisia, vaikka satokausi onkin loppumassa. Suosittelen tähän mahdollisimman hyvää mozzarellaa. Minusta paras markettipaketti on Pirkan parhaat -sarjan mozzarella.

Resepti

Marinoitu mozzarella

2–4 annosta

2 mozzarellapalloa

yhden sitruunan kuori hienoksi raastettuna

hieman sitruunamehua

yhden granaattiomenan siemenet

hyppysellinen sormisuolaa

pari kierrosta mustapippuria myllystä

tuoretta minttua

hieman oliiviöljyä

Revi mozzarella paloiksi. Raasta pestyn sitruunan kuori ohuelti. Ripottele raaste juuston päälle. Purista tilkka sitruunamehua ja sekoita halutessasi. Lisää granaattiomenan siemenet. Mausta sormisuolalla, mustapippurilla, tuoreella mintulla ja lorauksella oliiviöljyä.

Tarjoa salaatin lisäkkeenä tai esimerkiksi vaalean leivän kanssa.

_____