Marinoitu silmusalaatti – vahvuutta salaattiin (+ARVONTA)

maanantai 19. helmikuuta 2018



Ruokaisat salaatit ovat suosikkiruokiani. Salaattien samanaikainen keveys ja vahvuus, nopeus ja täyttävyys tekevät niistä erityisen hyviä lounasruokia. Erityisesti tykkään syödä salaatteja lounaaksi silloin, kun teen töitä kotona – eli keskimäärin kolmena päivänä viikossa. Siksi olin aivan tosi innoissani, kun yksi suosikkituotteistani, Silmusalaatti, pyysi minua mukaan tähän kaupalliseen kampanjaan.




Silmusalaatti on loistava suomalainen innovatiivinen yritys, jonka toimintaa ja tuotteita arvostan valtavasti. Kaltaiseni viherturaaja, jolla kynnenaluset on kolme neljäsosaa vuodesta muodikkaasti multaisessa kestomanikyyrissä, on tietysti kiinnostunut viljelystä. Silmusalaatin kohdalla se onkin erityisen mielenkiintoista. Pyörämatkan päässä Helsingin keskustasta, Vantaalla, sijaitsevassa kasvihuoneessa kasvatetaan silmusalaatteja tavalla, joka yhdistää nykyaikaisesti käsityön ja automatiikan. Energiatehokkaasti laadukkaista siemenistä kasvatetut silmusalaatit ovat luomua, eikä lannotteita tai säilöntä- ja makuaineita käytetä. Tarvitaan vain sopiva sekoitus siemeniä ja puhdasta vettä. Ja tietysti aimo annos ammattitaitoa, sillä lämmön, veden - ja ilman virtauksen ja monen muun kasvuun vaikuttavat tekijän optimoiminen on tarkkaa puuhaa.




Parasta silmusalaateissa on niiden raikkaus ja rapeus. Toiseksi parasta on, että niistä saa nopeasti hyvää ja täyttävää ruokaa. Lisäksi minkä tahansa arkiruoan viherpesu onnistuu helposti lisäämällä ruokaan idätettyä voimaruokaa, silmuja. Erityisesti rouskuvassa silmusalaatissa, joka on tämän salaatin ydin, on paljon proteiinia. Kaiken lisäksi silmusalaatit ovat aivan mielettömän kauniita, ne saa kaikki ruoat näyttämään upeilta.

Silmusalaatteja on neljää makua: parsakaali, alfalfa, tulinen ja rouskuva. Kaikki neljä ovat omanlainen sekoitus siemeniä, ja erilaisista siemenistä kasvaneet versot maistuvat tietysti omanlaisiltaan – ihan niin kuin erilaiset isommatkin kasvikset.




Marinoin rouskuvan silmusalaatin varsin perinteisellä sinappisella vinaigrettella, joka sopii linssien ja herneiden makuun erinomaisesti. Samalla kun silmut marinoituvat, saa salaatti kastiketta – erillistä kastiketta salaatti ei kaipaa. Marinoidun silmusalaatin ympärille voi koota minkälaisen tahansa. Tällä kertaa menin aika yksinkertaisella setillä: pohja parsakaali-silmusalaatista ja mustakaalista, lisäksi tomaatteja ja oliiveja. Eikä muuta tarvita! Marinoinnin voi tehdä pikana, mutta toisaalta rouskuvan salaatin voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Lounassalaatin lisäksi tämä salaatti toimii erinomaisesti myös lisäkkeenä mille tahansa ruoalle. Myös buffa-pöydässä salaatti on mainio!




KILPAILU


Kerro kommenteissa, mihin sinä käyttäisit silmusalaattia. Kommentoi viimeistään 26.2.2018 ja olet mukana S-ryhmän lahjakortin arvonnassa (20 €). Kilpailun säännöt löydät täältä.






Resepti





Marinoitu silmusalaatti

2–4 annosta


3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1–2 tl dijon-sinappia
2 tl sokeria
noin 1/2 tl suolaa


Mittaa kastikeainekset kannelliseen purkkiin ja ravista kastike sekaisin. Maista ja säädä makeuden, hapokkuuden ja suolaisuuden suhde omaan suuhusi sopivaksi. Sekoita kastike rouskuvaan silmusalaattiin. Anna marinoitua hetki. Voit tehdä marinoidun silmusalaatin myös edellisenä päivänä. Säilytä salaatti jääkaapissa.

Tarjoa marinoitu silmusalaatti salaattipedillä tai lisäkkeenä.

_____







31 kommenttia

  1. Kevät ja silmut, hieno idea! Marinoidut silmut sopivat mielestäni juuri salaattiin parhaiten.
    Laittaisin varmaan esim munakasrullaan, lämpimiin voileipiin ja miksei myös vegepitsan päälle. Hyvää viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Salaatti on ilmiselvä valinta mutta laittaisin myös uunijuuresten päälle esille laitossa.
    tarjaksi@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Söisin sellaisenaan :D
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Silmusalaattia laittaisin ihan arkisten voileipien päälle tuomaan vähän extraa, sekä pizzan päälle! Aivan ehdottomasti myös aasialaisiin nuudeliruokiin ja varsinkin Pho-keittoon mitä tykkään valmistaa usein.
    niina-kaisa@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Tulista silmusasilmusa olen käyttänyt ihan ruuan lisäkkeenä, esim. tofua, tuoreita kasviksia ja silmusilmusala 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, mitä ihmettä! 😅 siis silmusalaattia!

      Poista
  6. Olen kokeillut silmusalaatteja, tykkään tosi paljon! Käytän salaatin seassa :)
    ainosuklaa@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Uudistaisin salaatteja, kun aina tulee tehtyä saman kaavan mukaan. Ja kävisi tämä juustojen, tofun, murekkeen ym. koristeluunkin.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. En ole vielä käyttänyt, mutta tulinen kyllä kiinnostaa ainakin. Ninavuolio@windowslive.com.

    VastaaPoista
  9. Voisin olla villi ja kokeilla sitä wokin seassa! :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Käytän näitä sandwichien täytteenä :)
    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Viimeistelisin salaatin tai voileivän.
    humppalulla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  13. Salaatteihin, tacojen kanssa, voileipiin.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Lounassalaattiin, munakkaisiin tai vaikkapa iltapalaksi sellaisenaan! :D
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  15. Salaatteihin, välipalana ja lounasleivän / toastin väliin.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  16. Silmusalaatti on aivan ihanaa avokadolla päällystetyn leivän päällä. Ja kaunistakin vielä! h_lammas(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Tekisin suolaisen piirakan, ns. salaattipiirakan. Suolainen piiraspohja, päälle rucolaa, avokado-hernepestoa, katkarapuja, kirsikkatomaatteja ja silmusalaattia. :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Tekisin jonkin ihanan ja maistuvan salaatin! Täytynee ostaa pikimmiten kokeiluun :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Erilaiset salaatit ovat lempiruokiani, joten silmusalaatit menisivät piristämään salaattia.
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  20. En ole koskaan käyttänyt :) Käyttäisin salaatteihin ja leipiin :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  21. Salaattiin tai leivän päälle.
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  22. Lisäisin siihen suomalaisia yrttejä ja öljyä kastikkeeksi. Muutama sitruunaviipale. Siinä se.

    VastaaPoista
  23. Rullarieskan sisälle hummuksen ja avokadon kanssa, nam!
    novocaine@suomi24.fi

    VastaaPoista
  24. Laittaisin voileivälle ja vietnamilaisten riisipaperirullien täytteeksi. Näillä saisi myös koristeltua näyttävästi minkä tahansa ruoan.
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  25. Tuttu tuote jo parin vuoden ajalta ja vakiovaruste meidän jääkaapissa. :) Eli käytän aterian kuin aterian lisukkeena.

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  26. Salaatteihin ja muutenkin ruokien kylkeen tulee käytettyä :P emja(at)live.fi

    VastaaPoista
  27. salaatissa makua antamassa :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Salaateissa tai sellaisenaan =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Kanaisen lounasleivän väliin. Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  30. Savulohen kanssa voileivässä tai salaatissa.
    zallaa_@hotmail.com

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.