Nopea arkiruoka: kanaa mausteisella riisipedillä

torstai 8. helmikuuta 2018Puoli tuntia on sellainen maaginen, jollain tavalla arjen sujumisen kannalta sopiva ajanjakso. Se ei ole pitkä aika, mutta toisaalta siinä saa aikaan pieniä ihmeitä. Siinä ehkä selvittää pahimman keittiökaaoksen, laittaa koneellisn pyykkiä pyörimään tai – parhaimmillaan ja – laittaa ruoan.  Esimerkiksi tämän täydellisen arjen taklaaja -ruoan.

Kanaa mausteisella riisipedillä kuulostaa jokseenkin mauttomalta arkiruoalta. Mutta tämä ei sitä ole, arkiruokarepertuaariin tämä uppoaa oikein mainiosti. Hyvän ja simppelin makumaailman lisäksi ruoassa on parasta tämä: Ainekset laitetaan uunivuokaan ja vuoka lykätään uuniin. Siinä se. Ei pilkkomisia tai monen kattilan taktiikkaa, yhdellä vuoalla mennään.

Kanaa riisipedillä on kevyesti tuunattu versio Jyväbroilerin Facebook -sivulla ja Instassa julkaisemasta reseptistä. Tuunausintoni ulottaa näemmä omiinkin resepteihini. On käynyt nimittäin niin, että Jyväbroilerin somessa (ja myöhemmin myös sivuilla) julkaistavat reseptit on minun käsialaa! Minä myös kuvaan ruoat. Tästä uudehkosta projektista oon ihan superinnoissani!

Uusi ja iso projekti vaati kalenterin uudelleenorganisoimista, muiden töiden vähentämistä ja kaikenmoista säätöä, mutta homma on ollut ihan mahtavaa. Upeaa on, että vaikka vastaan reseptiikasta ja kuvista yksin, saan tehdä tätä tiimissä, sillä Indieplacen toimistolla on langat tiukasti käsissä, ja heidän kanssa yhdessä pohditaan sisällöllisiä juttuja, sillä päävastuu asiakkaan some-strategian suunnittelusta on taas toimistolla.

Nyt kun lähinnä oman pään sisällä olleesta alkuhärdellistä on toivuttu, on blogillekin luullakseni aiempaa enemmän aikaa. Sekin on superia! Saan tehdä enemmän reseptiikka ja ruokakuvausta, mikä tuo minulle suunnatonta iloa. Ja onneksi saan jatkaa muitakin töitä, ehkä jonkun mielestä "niitä oikeita töitä", nekin kun on ihan tavattoman mukavia juttuja. Homma on hyvässä tasapainossa.

Jos siis pidätte minun simppelistä reseptiikasta, ottakaa seurantaan Jyväbroilerin some (Face + Insta), siellä tulee joka viikko pari hyvin arkeen sujahtavaa reseptiä. Tykkäys-toiminnot kannattaa tehdä pian, sillä 9.2.2018 mennessä tykänneiden kesken arvotaan 600 euron arvoinen personal trainer - tai life coach -paketti.


Resepti

Kanaa mausteisella riisipedillä


4 annosta

1 pkt (390–450 g) broilerin basilika-tomaatti fileepihvejä tai persilja-valkosipuli fileitä (Jyväbroiler)
2 1/2 dl jasmiiniriisiä
6 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2–1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
kourallinen oliiveja
noin 200 g kirsikkatomaatteja (osan voi tarjota tuoreena lisäkkeenä)
tuoretta persiljaa tai timjamia

lisäksi
maustamatonta jogurttia


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa uunivuokaan riisi, vesi, öljy ja mausteet. Sekoita. Nosta päälle broilerin fileepihvit. Jos käytät fileitä, voit leikata ne pitkittäin puoliksi. Kaada päälle tomaatit ja oliivit. 

Paista uunissa 20 minuuttia. Sammuta uuni, peitä vuoka foliolla ja anna hautua lämpimässä uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoa tuoreiden yrttien ja halutessasi maustamattoman jogurtin kanssa.

Vinkki! Voit lisätä mausteiden määrää, jos tykkäät vahvoista mauista. Näillä mausteilla ruoka maistuu myös lapsille.

_____
2 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Tämä on kyllä mahtava ja haastava projekti, Hannele! Ehkä vain toinen ruokabloggari tajuaa sen työn määrän...

Upeinta kuitenkin on, että sä teet- niinkuin aina- todella ensiluokkaista ja laadukasta jälkeä tässäkin projektissa.!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Nanna <3 Ihana kuulla.

Tietty puuhaa on paljon, mutta kun sen on saanut rytmitettyä jollain tapaa järkevästi, on homma aika lailla hanskassa.

Sisällön tarjoaa Blogger.