| |

Sienibolognese

Sienibolognese on ihan kuin se perinteinen bolognese, mutta kastike tehty sienistä. Nopea arkiruoka valmistuu alle puolessa tunnissa – halutessasi voit hauduttaa kastiketta pidempäänkin.

Sienibolognese on tehty rigatoni-pastaan. Pasta on kuvassa vaalealla lautasella, jossa on muutama pieni kuvio reunalla. Lautasella on haarukka. Kuva ylälaidassa on pieni leikkuulauta, jossa on suolakippo sekä parmesaanijuuston kulma.

Käytin kastikkeeseen kuivattuja suppilovahveroita, mutta yhtä hyvin voit käyttää myös tuoreita sieniä. Suppilovahveroiden lisäksi kastikkeeseen sopivat esimerkiksi mustatorvisienet, kehnäsienet ja vaikka paistetut tuoreet herkkusienet tai siitakesienet.

Kuivattuja sieniä kastikkeeseen menee reilu kourallinen, tuoreita litran verran. Sienien määrä ei ole tarkka, mutta jos laitat enemmän kuivattuja sieniä, lisää tarvittaessa hieman nestettä.

Kokeile myös näitä herkullisia ja helppoja sieniruokia, jotka sopivat myös arkeen:

Sienibolognese on tehty rigatoni-pastaan. Pasta on kuvassa vaalealla lautasella, jossa on muutama pieni kuvio reunalla. Lautasella on haarukka. Kuva ylälaidassa on pieni leikkuulauta, jossa on suolakippo sekä parmesaanijuuston kulma.

Sienibolognese

Helppo ja herkullinen sienibolognese on nopea arkiruoka!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia)
  • 1 dl vettä (huuhdo tomaattimurskapurkki)
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 tl sokeria tai hunajaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (tai noin litra tuoreita paistettuna)

lisäksi

  • pastaa
  • parmesaania raastettuna (voi jättää pois)
  • tuoretta basilikaa (voi jättää pois)

Tee näin

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, suola, sokeri ja etikka.
  • Muserra suppilovahverot kourassa pieneksi muruksi ja lisää kastikkeeseen.
  • Anna poreilla kevyesti vähintään 20 minuuttia.
  • Maista kastiketta ja säädä tarvittaessa suolan, makeuden ja hapon tasapainoa.
  • Keitä pasta kastikkeen kiehuessa. Valuta pasta ja sekoita kastike pastan sekaan.
  • Tarjoile halutessasi parmesaanin ja basilikan kanssa.

Joko seuraat Kokkipottilaa myös Instagramissa? Tule mukaan!