|

Kukkakaalipihvit & yrttiöljy

Paahtaminen ja yrttiöljy. Siinä on sellainen takuuvarma konsepti, jonka toimivuuden olen testannut varmasti satoja kertoja. Nyt uuniin meni kukkakaalipihvit, tehosekoittimeen persijaöljy.

Paahdettuna kukkakaali on minusta parasta. Suosikkikasvikseni saa upean makusävyn uunissa, mutta säilyttää silti hyvin rakenteensa. Ja mikä parasta, kaali paahtuu ihan itsekseen – ei sekoittelua, hämmennystä tai minuutintarkkaa vahtimista. Ja yrttiöljy syntyy tehosekoittimessa ehkä minuutissa. Voi yksinkertaisten asioiden ihanuus!

Resepti

Kukkakaalipihvit ja yrttiöljy

2–4 annosta

1 iso kukkakaali
1–2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

yrttiöljy
1 ruukku lehtipersiljaa (jätä halutessasi muutama lehti ruoan viimeistelyyn)
noin 1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
(ripaus chilijauhetta)
1–2 tl sokeria tai hunajaa
1/2–3/4 tl suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos uunisi ei ole erityisen tehokas, voit nostaa lämpöä 225 asteeseen. Älä poista kukkakaalin kantaa. Leikkaa kukkakaalista keskeltä noin sentin paksuisia ”pihvejä”. Saat noin neljä pihviä, loput kukkakaalin voit leikata haluamallasi tavalla paloiksi, paahda myös ne tai käytä vaikka salaattiin.

Sivele kukkakaalien päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa. Paahda noin 15–20 minuuttia eli kunnes kukkakaalit ovat saaneet selvästi väriä.

Tee yrttiöljy ajamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sekaisin. Maista ja säädä hapon, suolan ja makeuden suhde sopivaksi.

Tarjoa  yrttiöljy kukkakaalipihvien kanssa. Kesällä pihvit voi grillata.

_____

Kukkakaalipihvejä tarjosin, kun sain kokkailu- ja lounasseuraksi ihanan Nooran, joka ylläpitää Fuudia-sivustoa. Olipas kiva tavata!