Suklaamoussekakku browniepohjalla
Etsitkö täydellistä suklaakakkua? Suklaamoussekakku browniepohjalla on juuri sellainen kakku.
Suklaamoussekakku brownie-pohjalla
noin kahdeksalle
Annokset: 8 annosta
Raaka-aineet
Pohja
- 50 g voita
- 75 g tummaa suklaata
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Suklaamousse
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 200 g tummaa suklaata
- koristeeksi sulkaakonvehteja
- marjoja
Tee näin
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Valmista pohja. Sulata voi kattilassa. Ota kattila hellalta ja sulata voisulassa suklaa.
- Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
- Lisää sokeri ja suola sekä keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pingota leivinpaperin irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele tarvittaessa reunoja.
- Kaada taikina vuokaa ja paista 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone ja sekoita.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes vaahto on napakkaa.
- Yhdistä kerma-tuorejuustovaahtoon.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada suklaa täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada mousse pohjan päälle.
- Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.