Kesän odotetuin hetki

Kaupallisessa yhteistyössä Abba

Ne saapuvat ruokapöytään yhtä varmasti kuin keskustelu kesän säästä. Purkkiralli alkaa viimeistään varhaiskesällä, usein jo vapun aikaan. Eikä siinä kuulkaa kala-allergia auta – sillipurkit kannetaan pöytään aina, oli pöydässä mitä tahansa muuta. Sillifanit ovat ympäröineet minut. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Abban kanssa.

Kesän odotetuin hetki onkin, kun sillien kanssa saadaan kotimaisia uusia perunoita. Se on juhlan paikka. Kesä on täällä! Laseihin kaadetaan kuohuvaa ja kesän ensimmäiset niittykukat laitetaan maljakkoon.

Viime viikonloppuna me järkättiin siskon kanssa sillikset koko klaanille. Lautasella maistui yhteinen riemu ja kesä. Ja kohta maistuu riemu muuten teidänkin lautasella; postauksen lopussa on nimittäin arvonta, kurkkaa sekin. Perunoiden ja Abban sillien lisäksi tarjosimme salaattia, keitettyjä kananmunia ja sienisalaattia. Se on sellainen meidän klaanin peruskattaus tähän aikaan vuodesta. Viimeisenä mainittuun minulla on etuoikeus, koska muut syövät silliä. En valita, sillä sienisalaatti on herkkuani,  vaikka kieltämättä sillikin vähän houkuttaisi. Lapsena aina leikin, että sienet ovat silliä. Kana oli kaikkea muuta kalaa, ja metsästin siitä aina ruotoja. Jep.

Ja tiedättekös, että minä suorastaan rakastan silliksiä. Paitsi että tunnelma on aina rento ja lempeä, on ruoka aina kaikkien mielestä hyvää. Ruoat saa kasaan nopeasti, eikä sillikset katso myöskään aikaa. Brunssi, lounas, illallinen tai iltakemut – aina on hyvä aika kliksauttaa pul… ei kuin purkki auki. Enkä ihan kamalasti laita vastaan, että en koskaan joudu tekemään sillisten jälkeen tiskejä. Hah, asioissa on aina kaksi puolta, ja tämä on se kala-allergian säkenöivämpi puoli.

Säkenöivää on myös yhdessä syöminen. Mitä enemmän porukkaa, sitä paremmat tsillikset. Voi että, se on aina niin kivaa. Tätä trendiä – yhdessä syöminen on maailmalla iso trendi – tervehdin kyllä ilolla. Suomessa syödään aivan liikaa yksin tai vain oman ruokakunnan kesken. Sillikset on loistava ja helppo tapa kutsua käymään vaikka naapurit. Sillipurkitpöytään ja kuohuva auki, kaikki muu on kosmetiikkaa.

Meillä oli tarjolla kolmenlaista silliä: Gin-silli, silliherkku rapumarinoitu silli sekä inkivääri-limesilli. Jokainen maku taisi olla jonkun suosikki. Siskoni piti lempeästä rapumarinoinnista – samassa purkissa on myös loistava kastike perunoille. Ginillä maustettu silli ihastutti kaikkia, ja inkivääri-limesilli oli kuulema tosi raikas. Uskon!

KILPAILU

Nyt on sinun vuoro järjestää tsillit sillikset! Kerro kommenteissa, millaisia silliksiä sinulla on ollut, tai millaiset aiot järjestää. Voit myös jakaa parhaat sillisvinkkisi. Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan K-ryhmän lahjakortti (20 €) sekä Abba-sillis tuotekassi. Kommentoithan viimestään 19.6.2018. Arvonnan sääntöihin voit tutustua täällä.

Kaupallisessa yhteistyössä Abba