Kesän odotetuin hetki

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018


Ne saapuvat ruokapöytään yhtä varmasti kuin keskustelu kesän säästä. Purkkiralli alkaa viimeistään varhaiskesällä, usein jo vapun aikaan. Eikä siinä kuulkaa kala-allergia auta – sillipurkit kannetaan pöytään aina, oli pöydässä mitä tahansa muuta. Sillifanit ovat ympäröineet minut. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Abban kanssa.


Kesän odotetuin hetki onkin, kun sillien kanssa saadaan kotimaisia uusia perunoita. Se on juhlan paikka. Kesä on täällä! Laseihin kaadetaan kuohuvaa ja kesän ensimmäiset niittykukat laitetaan maljakkoon.

Viime viikonloppuna me järkättiin siskon kanssa sillikset koko klaanille. Lautasella maistui yhteinen riemu ja kesä. Ja kohta maistuu riemu muuten teidänkin lautasella; postauksen lopussa on nimittäin arvonta, kurkkaa sekin. Perunoiden ja Abban sillien lisäksi tarjosimme salaattia, keitettyjä kananmunia ja sienisalaattia. Se on sellainen meidän klaanin peruskattaus tähän aikaan vuodesta. Viimeisenä mainittuun minulla on etuoikeus, koska muut syövät silliä. En valita, sillä sienisalaatti on herkkuani,  vaikka kieltämättä sillikin vähän houkuttaisi. Lapsena aina leikin, että sienet ovat silliä. Kana oli kaikkea muuta kalaa, ja metsästin siitä aina ruotoja. Jep.


Ja tiedättekös, että minä suorastaan rakastan silliksiä. Paitsi että tunnelma on aina rento ja lempeä, on ruoka aina kaikkien mielestä hyvää. Ruoat saa kasaan nopeasti, eikä sillikset katso myöskään aikaa. Brunssi, lounas, illallinen tai iltakemut – aina on hyvä aika kliksauttaa pul... ei kuin purkki auki. Enkä ihan kamalasti laita vastaan, että en koskaan joudu tekemään sillisten jälkeen tiskejä. Hah, asioissa on aina kaksi puolta, ja tämä on se kala-allergian säkenöivämpi puoli.

Säkenöivää on myös yhdessä syöminen. Mitä enemmän porukkaa, sitä paremmat tsillikset. Voi että, se on aina niin kivaa. Tätä trendiä – yhdessä syöminen on maailmalla iso trendi – tervehdin kyllä ilolla. Suomessa syödään aivan liikaa yksin tai vain oman ruokakunnan kesken. Sillikset on loistava ja helppo tapa kutsua käymään vaikka naapurit. Sillipurkit pöytään ja kuohuva auki, kaikki muu on kosmetiikkaa.Meillä oli tarjolla kolmenlaista silliä: Gin-silli, silliherkku rapumarinoitu silli sekä inkivääri-limesilli. Jokainen maku taisi olla jonkun suosikki. Siskoni piti lempeästä rapumarinoinnista – samassa purkissa on myös loistava kastike perunoille. Ginillä maustettu silli ihastutti kaikkia, ja inkivääri-limesilli oli kuulema tosi raikas. Uskon!KILPAILU

Nyt on sinun vuoro järjestää tsillit sillikset! Kerro kommenteissa, millaisia silliksiä sinulla on ollut, tai millaiset aiot järjestää. Voit myös jakaa parhaat sillisvinkkisi. Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan K-ryhmän lahjakortti (20 €) sekä Abba-sillis tuotekassi. Kommentoithan viimestään 19.6.2018. Arvonnan sääntöihin voit tutustua täällä.9 kommenttia

Nimetön kirjoitti...

Sillis-piknik kavereiden kanssa olisi kiva. Tekisi mieli jotain sillistä tehtyä tahnaa vaikka ruissipsien kanssa. Tai silliä ja uusia perunoita.
tikkuihminenn@gmail.com

Nimetön kirjoitti...

Uudet perunat ja silliä, se on siinä ;)
(varisxi(at)gmail.com)

Eve_ kirjoitti...

Uusien perunoiden kanssa sillit ovat parhaita! :) Sillit sopisivat täydellisesti juhannuspöytään.
eve_95@windowslive.com

Nimetön kirjoitti...

Silli ja joulu sekä silli ja uudet perunat kuuluvat minun silli-iloihin. Myös seisovasta pöydästä otan mielelläni silliä lautaselle.
tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

Unknown kirjoitti...

Mökillä silliä ja tsillailua - siitä on kesä ja loma tehty. :)

Nimetön kirjoitti...

Mökillä olisi ihana tarjoilla vieraille sillejä uusien perunoiden kanssa!

Tuulaylinen.2@gmail.com

Nimetön kirjoitti...

Minun sillikseni on uusia perunoita, rapumarinoitua silliä, sinappisilliä, kylmää lohta ja mahdollisuuksien mukaan graavattua siikaa. Ei sen herkumpaa ja kesäisempää. Kuohuva on vaikea laji sillin pariksi mutta tunnelman sillä saa kyllä kattoon.
humppalulla (at) gmail.com

Pinja kirjoitti...

Uudet perunat ja silli sekä pieni nokare voita on paras yhdistelmä. Oman perheen kanssa päivällistä söisin meidän pihalla :)

pinja.tuukkanen@gmail.com

anna s. kirjoitti...

Uusien perunoiden kanssa. :) Ei siihen muuta tarvita :)
anna_88@luukku.com

Sisällön tarjoaa Blogger.