| | | |

Mehujää kuohuviinikylvyssä

Parhaat mehujäät syntyvät marjoista ja hedelmistä. Ja hyppäävät kuohuviinikylpyyn.

Kuva: Johanna Myllymäki

Mehujää kuoharikylvyssä kuulostaa juuri siltä, että minäkin haluaisin hypätä pommilla sekaan. Ehkä hyppäänkin. Tuoreista mansikoista ja nektariineista tehty mehujää on sellaisenaankin ihan mielettömän hyvää – mitä muutakaan se voisi olla. Eikä nyt kuohuviini ole koskaan mitään maailmankaikkeuden asiaa varsinaisesti pilannut.

Jos kuohuviinin tilalle haluaa alkoholittoman vaihtoehdon, on sitruunalimppari tai ginger ale hyviä vaihtoehtoja. Pääasia on, että poreita on, se on nimittäin koko kylvyn juju. Kun mehujään solahtaa kuplivaan juomaan, on kännykän hyvä olla valmiina: kuohut ovat taatut. Drinkki kannattaa siis tarjoilla siten, että kantaa pöytään kuoharilasit ja mehujäät erikseen, ja antaa mehujäiden tehdä uimahyppynsä katseiden alla. Itsestään selvää taitaa olla myös se, että tämä herkku kannattaa nauttia heti.

Minusta leikkisä drinkki on parhaimmillaan siten, että mehujäätä dippaa kuohariin ja suuhun vuorotellen. Jään pintaan tarttuu vähän kuplia, jotka tanssivat iloisesti suussa. Kun mehujää loppuu, nautitaan hieman mansikkaista makua saanut kuohuviini loppuun siltään. Jos mehujään antaa sulaa kokonaan lasiin, tulee kokonaisuudesta minun makuun hieman liian makea; makea kuohuviini ei ole minun juttuni.

Tämä resepti on alunperin julkaistu loppuunmyydyssä Suupaloja-kirjassani. Kirjassa on myös monta muuta tyrmäävän hyvää reseptiä, joista muutamia olen jakanut täällä blogissakin. Ennen Ihastututtavan moni muukin on kokenut reseptit jakamisen arvoiseksi. Katsopa esimerkiksi Salamatkustaja-blogiin, siellä Satu jakoi melkoisilla ylistyssanoilla yhden Suupaloja-kirjan reseptin.

Jäätelöhirmujen kannattaa kurkata myös nämä jäätelöreseptit blogin arkistoista:

Mehujää kuohuviinikylvyssä

Parhaat mehujäät syntyvät marjoista ja hedelmistä!
Esivalmistelu15 minutes
jäädytys4 hours

Välineet

  • jäätelömuotit

Raaka-aineet

  • 1 litra mansikoita
  • 2 nektariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 plo kuivaa kuohuviiniä

Tee näin

  • Poista mansikoista kannat ja lohkon nektariinit.
  • Soseuta mansikat, nektariinit ja sokeri tasaiseksi pyreeksi.
  • Lisää sitruunamehu ja sekoita.
  • Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään neljä tuntia.
  • Kaada kuohuviini laseihin ja laita mehujäät kylpyyn. Tarjoile heti.

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Pinterestissä!